Kedin Aşıdan 1 Gun Sonra Neden Kustu

Dumanlainci
Dumanlainci

234 Puan

Selam. Kedime aşı yaptırdım ve köye gəldik. Veteriner doctor köye götürme hava deyişikliyi ola bilir ve hastalana bilirler dedi. 2 kedim var. Birakacak biri olmadığı için mecbur götürdüm. Aşıdan 1 gündün fazla geçdi ve bir kedim gecə 4:30 da kusdu . İlk defa öyle gördüm acaba biz şehire dönünceye kadar bir sorun oluşur mu? Çok tedirginim

2 CEVAP

Minminik
Minminik

14303

kedileri yol tutuyor, eğer yoldan sonra kustuysa olabilir bişey, kusma tekrarlanırsa veterinere danıın aşının verdiği kırıklık 2-3 güne geçmesi lazım.
benim kedimde ilk karmasından sonra kusmuştu

MSO
MSO

38

Aşılara vücudun verdiği tepkiler kediden kediye değişir. Biz insanlarda da biri aşı olur hiçbir şey olmaz, biri aşı olur halsizleşir, kırgınlık başlar.


Aşı ile vücuda zayıflatılmış bile olsa bir hastalık etkeni verdiğinizden vücutta bir savaş başlatıyorsunuz ve bu kusma, halsizlik, iştahsızlık, oyun oynamaya isteksizlik ve ateş gibi belirtilere sebep olabilir.


Bu belirtilerin 24-36 saat içerisinde azalması beklenir. Eğer azalmazsa ya da durumu ağırlaşırsa mutlaka veteriner hekiminize danışın ve bir destek tedavisi yapılsın. Serumlar vitamin takviyeleri, bağışıklık sistemi güçlendirici takviyeler bu dönemin daha rahat atlatılmasına yardımcı olur.


Geçmiş olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 83 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR