Alerji

miraytas
miraytas

15709 Puan

5 ay önce bir kedi sahiplendim ve şimdi alerjim olduğu ortaya çıktı. Kedimle aynı odada olduğumda bile alerjim tutuyor ve kucağıma aldığımda çok daha kötü oluyorum. Gözlerim kaşıyor şişiyor ve açamayacak duruma geliyorum. Ailem sahiplendirmemden yana ama bunu asla kabul etmiyorum. 2 ay sonra üniye gittiğimde yanımda götürmeyi planlıyorum. Size sorum, alerjim için aşı ya da başka bir tavsiyeniz var mı yoksa kedimi çok seven ve yıllardır tanıdığım arkadaşıma mı bırakmalıyım? Tabiki arada görmek şartıyla. Bir de alerji için olan iğneler ya da hap neyse etkisi oluyor mu? Bilginiz var mı?

3 CEVAP

Gozka
Gozka

678

Çok canımı acıtan bir konu :( aynısı bende de oldu ve maalesef kedimi sahiplendirmek zorunda kaldım.. ilaç tedavisi başlatıldı kortizon aldığım sürece hiçbir sorun yoktu ama kortizon alımını bırakınca herşey başa sarıyodu 15 kilo aldım ilaçlarla 10 günde.. kortizon olmasaydı kilo umrumda değildi asla vermezdim ama işimi ve hayatımı etkiledi şimdi ki evinde de çok mutlu sürekli irtibattayım ama gidip görmüyorum ne ona ne bana tramva olmaması için .. çok iğrenç bir durum 4 ay oldu ama ben halaa ağlıyorum yokluğuna asla alışamadım halaa bu sitede onun için bişeyler alıp gönderiyorum

beautifulcat
beautifulcat

10837

maalesef benim de alerjim var, kediyle aynı ortamda kaldığımda bile gözlerim şişip tek çizgi haline geliyor, hapşuruk nöbetleriyle karşı karşıya kalıyorum.
dolayısıyla sibirya kedisi tercih etmek durumunda kaldım (alerji yapmayan bir tür)
ama sizin durumunuz çok farklı, sahiplendikten sonra farketmişsiniz; yatak odanıza sokmamanızı, çamaşırlarınızı yüksek ısıda yıkamanızı, kediciği sürekli tarayarak ölü tüylerinden arındırmanızı, sizin de çörek otu yağı tüketmenizi tavsiye edeceğim. kedi kısırlaşınca da bir nebze alerjen azalıyormuş diye okumuştum. aynı zamanda pet sahipleri için özel olarak üretilmiş süpürgeleri kullanarak da alerjenleri minumua indirebilirsiniz dyson'ı tavsiye ediyorum. yeni evinize mümkün olduğunca halı koymamanızı tavsiye ederim, kilim tarzı şeyler daha kullanışlı. kedicik uzun tüylüyse makasla tüylerini kırpadabilirsiniz.
alerjiyi sıfıra indirmez ancak yaşam kalitenizi yükseltir. paticikle mutlu,alerjisiz günler:)

zuhall
zuhall

10265

Antihistaminik kullanin. Evi bol bol havalandirin. Bi doktorla immunoterapi icin gorusun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 565 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR