Sonradan Agresifleşen Kedi

sunnyv
sunnyv

3120 Puan

Kedimin(erkek, 9 aylık) son zamanlara kadar bana karşı hiç agresif davranışları ya da tıslaması olmamıştı. Kendini her gün sakince taratır, dişlerini fırçalatırdı. Bu son haftada tararken önce sakin başlıyoruz hatta hoşuna gidiyor ve çenesini falan da kaldırıyor oraları ve sırtını çok rahat taratıyor. Kuyruk kısmına geçtiğimde huysuzlanıyor ve miyavlıyor ama yine de izin veriyor. Karın ve kol, bacak bölgesinde ise tamamen agresifleşiyor ve tıslamaya tekmelemeye başlıyor. İlk yaptığında stres olmasın diye bıraktım ancak öyle de koltuk altları kıtık oluyor ve çözmek için tarama süreci daha da uzuyor. Bu hafta taranırken bir iki kere kollarımı çizilmişti ama bugün çok ciddi ve derin olarak avuç içimi çizdi. Diş fırlatırken hala eskisi gibi sakin ve uslu ancak artık tararken bana zarar veriyor. Acaba henüz kısırlaştırmadığım için mi bu davranışlara başladı, ya da o vücut bölgeleri acıdığından mı taratmıyor? Farklı görüşleriniz varsa ya da benzer deneyimler yaşadıysanız yardımınızı rica ediyorum.

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

132047

Her iki durum da etkiler. Kısır olmadığı için tabi ki daha hassas olur ayrıca dolaşıklar arttığı için taraktan rahatsız oluyordur. Nasıl bir tarak kullanıyorsunuz? Çok sık dişli, sivri uçlu tarak kullanmayın. Koltuk altı kıtıklarını makasla dikkatlice en dipten kesin.

aslihan_e
aslihan_e

132047

Benim kedilerim de taratmayı sevmezdi, şimdi şuna
benzer bizim için olan tarakla tarıyorum, o kadar hoşlarına gidiyor ki, sıraya giriyorlar ve tüyleri almaz sanmıştım diğer taraklardan çok daha güzel alıyor. İşim bitince yere patpat birkaç kez vuruyorum tüyler kalıp halinde çıkıyor. O bit tarağı benzeri sert dar taraklardan nefret ediyordu bizimkiler. Kesme işini korkmayın bence deneyin, ben de çok korkardım alışınca sorun olmuyor, yoksa o özellikle koltuk altı kıtıklarını açmak hayvana işkence. Kısır bile olsa canı çok yanar. Uyurken falan gizlice çaktırmadan kesebilirsiniz.

sunnyv
sunnyv

3120

Ahşap geniş taraklı bir tarak, furminatör ve kıtıkları açmak için bit taraklarını kullanıyorum. Günlük olarak ahşap tarakla tarıyorum kıtık oluşumu fark ettiğimde bit tarağıyla dolaşık topcukları çözmeye çalışıyorum zorlanırsam furminatör ile orayı iki kere tarıyorum açılıyor. Farklı bir tarak önerisine de açığım. Kesmekten korkuyorum ani hareketler edebiliyor zarar verebilirim. Kısırlaştırınca da devam ederse ne yapacağım bilmiyorum. Eskiden sevdiği bir deneyim ikimiz için de stresli bir aktiviteye dönüştü

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 67 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR