Kedim Ayda Bir Hastalanıyor

Ozlemx
Ozlemx

166 Puan

Tekir cinsi 1.5 yaşında erkek kedim var kısırlaştırma operasyonu sonrası her ay hastalanmaya başladı. Hastalanacagi gece çok hareketli sabahı kusuyor ve devamı geliyor 1-2 hafta tedavi sürecinden sonra 1 ay sonra tekrarlıyor. Veterinerler teşhis bulamıyor bağırsak enfeksiyonu, pankreas enfeksiyonu, karaciğer enfeksiyonu , fip ve mastit gibi teshisler konuldu hepsinin tedavisini oldu ama yine her ay rahatsızlanıyor aynı durumu yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi ?

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

132050

Acaba fiv taşıyıcısı mı, çok sık enfeksiyon geçirmesi bana onu düşündürdü. Veteriner teşhis bulamıyor demişsiniz ama çeşitli teşhisler konmuş zaten ve bağışıklığı zayıf bir kedi kolaylıkla bunlara yakalanır. Bağırsak enfeksiyonu ve fip dışında hepsi birbirinden bağımsız olabilir. Kediniz 2 yaşından küçük, 2 yaş altı kediler hastalıklara daha açıklar, bağışıklık sistemleri zayıf oluyor. Düzenli probiyotik kullanın, b1-b12 takviyesi kullanın enfeksiyonlardan korunmak için. Yediği mama da ona iyi gelmiyor olabilir. Mama uygun gelmediği için bağırsakları vitaminleri alamıyor olabilir. İlk defa mı kedi bakıyorsunuz bilmiyorum ama 1-2 yaş arası, kediler için en tehlikeli dönem. En fazla bu dönemde hastalıklar, hayat kayıpları oluyor. Kedi panlökopeni hastalığına gençlik hastalığı denir mesela, çünkü daha çok gençlik çağındaki kediler yakalanıyor. Fip de en çok o yaşta görülüyor. Kısırlaştırma ile bağışıklık zayıflıyor. Hem anestezi hem hormonlardaki değişiklik kediyi etkiliyor. Hepsini bir nedene bağlamak gerekirse sadece korona bile vücutta çeşitli enfeksiyonlar gelişmesine neden olabilir.

Minigimmm
Minigimmm

12083

enfeksiyon neden oluyor bunun için bişey demiyor mu hekim.


benim tavsiyem direkt ve net bağışıklık takviyesi kullanın demek olacaktır. bilmiyorum kan tahlili yapıldı mı hic ama muhakkak bağışıklığı düşüktür, vet expert markasinin vetomune takviyesi var çevre klinikleri arayıp ellerinde olup olmadığını sipariş edebilirler mi öğrenebilirsiniz bizim için çok işe yaramıştı çok başarılı bir takviye. bin küsurdu fiyati en son yanlış hatırlamıyorsam ama en azından her ay her ay vet. kliniğine gidip para dokulmekten iyidir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 79 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR