Mamaya Gömme Hareketi Nedendir

milaylaylom
milaylaylom

2314 Puan

Kedilerimden biri şu sıralar mamanın yanına gidip gömüyormuş gibi harekette bulunuyor neden acaba ? Kimisi mamayı çok sevdiğinden kimisi beğenmediğinden diyor hangisi doğrudur bilemedim. Ama sonrasında gelip mamasını yiyor bu durumda sevdiğinden yapıyor diyebilir miyiz ?🤔

8 CEVAP

milaylaylom
milaylaylom

2314

Cevaplarınız için teşekkür ederim :) birçok sebebi var anladığım kadarıyla yani açıkçası gözlemlediğime göre benim tahminim de beğenmediğinden yana değilde daha sonra yemek için eşeleyerek sakladığını düşünüyorum. @aysevepoco elbette araştırdım ama bir çok görüş var bir sonuca varamadım bir de burada konuşalım istedim. @Zumrutt00 hahaha haklısınız sanırım :)

cemregrande
cemregrande

972

Mamasını koyduğunuz yeri beğenmemiş olabilir, suyunu ve mamasını birbirinden uzak tutun bir de, aralarında mesafe olsun.

aslihan_e
aslihan_e

132044

Kedilerde köpekler gibi saklayim de sonra çıkarıp yiyeyim diye bir içgüdü yok. Çok beğendim gömeyim de daha sonra gelir alırım demezler. Gömmek yok etmek anlamına gelir. Sadece dişi kediler yuvalarını korumak için beğenseler de yiyeceklerini gömebilir, erkek kediler yapmazlar. Dişiyse yabancıları çekmemek için gömmek istiyor olabilir. Tok olduklarında mama tiksindirici gelebiliyor ve gömmek isteyebiliyorlar. Düzenli parazit tedavisi yapılmıyorsa mideleri bulandığı için de gömmek isteyebilirler. Beğenmiyor ama mecbur kaldığı için dönüp yiyor olabilir.

Zaszczyt
Zaszczyt

597

Benimki de yapıyor onu.


Karnı tok olduğunda yapıyor diye düşünüyorum, o an canı onu yemek istemiyor daha doğrusu. Misal yaş mama verdiğimde o hareketi yapıyor, 2 dakika sonra yaş mamanın üzerine ödül maması sıkıyorum onu yalayıp yutuyor bitince de yaş mamaya devam ediyor bir süre (hepsini yemiyor o an yine, ama gün sonunda bitirmiş oluyor).

Pnrdogan
Pnrdogan

4633

Beğenmediğinde yapıyor benimki:)

Zumrutt00
Zumrutt00

1018

kedilerin davranışlarına çok anlam yüklemeye çalışmayın derim :)

Benim iki kedim var biri yavru kitten maması kullanıyor diğer kısır kısır maması kullanıyor
Büyük olan küçüğün mamasına ağzını sürmez ve devamlı kapama hareketi yapar
Büyük olana daha önce farklı marka mamalar da almıştım bu hareketi genelde beğenmediği mamalara yaptı hep

aysevepoco
aysevepoco

656

Kedilerde eşeleme hareketi yazıp aratırsanız çıkar bence

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 115 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR