Bir Süredir Kendimi Kötü Bir Kedi Sahibi Gibi Hissediyorum

Arietta
Arietta

3941 Puan

Soru gibi değil ama belki fikrinizi alma, biraz iç dökme amacıyla açtığım bir konu. Arkadaşlar kedimle normalde çok ilgileniyorum, yeri geliyor kendime yemek almayıp ihtiyaçlarını karşılıyorum ve bunu yapmaktan mutluyum fakat sorun şu ki son zamanlarda (bu yazdan beri) kedimle oyun saatlerimiz iyice düzensiz hale geldi. İş ve sosyal hayat gibi şeyler yüzünden boşluyorum sanki biraz ve çok kötü hissettiriyor. Bu yaz birkaç kere seyahat etme ve başka yerlerde kalma durumundaydım, arasında bir iki hafta ara ile 10'ar gün annem ilgilendi. Annem de tüylü hayvanlara dokunamıyor, kedimi şu an çok seviyor ama bu korkusu sebebiyle oyun oynayamıyor onunla, temel ihtiyaçlarını karşılıyor, uzaktan seviyor.
Annem dışında eve ben yokken gelebilecek kimsem de yok açıkçası. Kedimi sahiplenmem ablam sayesinde oldu mesela, o alıp bana getirdi hiç planlamadığım halde, benimsedim kopamadım kopamam da asla, ama ablam da yardımcı olmuyor buna rağmen. Arkadaş deseniz zaten yok, olan üç beş tanesi uzakta oturuyor.
Şimdi mesela kpss kursuna yazıldım, evde geçirdiğim saatler daha da azalacak, gerekirse gece uykumu bırakıp oynadığım oluyor ama şu aralar zor bir dönemde olduğum için sanırım gece kendimi dinlemek istiyorum çoğunlukla.
Erkek arkadaşımın mesela işi çok yoğun oluyor, düzgün vakit geçirebilmemiz için oraya gidip kalmam gerekiyor, yine annem ilgileniyor ve evde sıkıldığını düşündüğüm için hiç içime sinmiyor bu durum. Ne sevgilime bir şey diyebiliyorum ne bu durumu içime sinecek hale getirebiliyorum.
Evde birilerini ağırlayayım, dışarı çok gitmeyeyim desem tek başıma yaşıyorum, ev sahipleri iğrenç insanlar, evime girene çıkana bakıyorlar. Napacağımı bilmiyorum, sırf oyun oynayamıyorum diye böyle hissetmemem gerekiyor belki ama çok içime dokunuyor, çok seviyorum onu. Keşke hayatımı tamamen düzenleyip her şeye vakit ayırabilsem, kendim dahil. Bazen hani günlerim yoğun olmasa bile kafamın içi o kadar yoğun oluyor ki yataktan çıkasım bile gelmiyor.

11 CEVAP

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12513

sizi o kadar iyi anlıyorum ki bizim de durumumuz böyle ben de sanırım biraz iç dökeceğim, evlenirken annemin vermediği kedimin annemlerde bir düzeni var emekliler ilgileniyorlar ama eşimin smokin kedisi çok duygusal ve eşime çok bağlı hayatında üst üste çok değişiklik oldu ev eşyaları değişti ben geldim sonra eve yavru kedi getirdik vs ondan beri hiç oynamadı :( diğer kedi çok oyuncu onu odaya kapatsak aklı onda kalıyor oynayamıyor diğer türlü hiç oynamıyo:( o kadar üzülüyorum ki 1.5 yıldır hiç oynamadı yavrum. diğer kedi de ağzında oltasını gezdiriyor oynatmamız için ama sürekli ya eşim seyahatte (büyük kedi depresyona giriyor yemeden içmeden kesiliyor o kadar düşkün) ya da ikimiz bir yere gidiyoruz (ikisi de üzülüyor bu sefer) evde olduğumuzda da o kadar yoğun çalışıyoruz ki enerjimiz çok az kalıyor mama kabı su kabını bile sürünerek yıkıyorum :( onları çok seviyorum ama ben de çok iyi bakamıyorum çok üzülüyorum.

Arietta
Arietta

3941

Otomatik oyuncaklar falan almayı da düşünüyorum, ama zaman yönetimi de yapmalıyım çünkü benim yerimi tutmayacak kedim için biliyorum.
Öyle içimi döktüm galiba ya, bu soruyu yazarken ne cevap beklediğimi de bilmiyorum açıkçası

edakaramel
edakaramel

2897

kediniz sizin gibi birine sahip olduğu için çok şanslı bence. şu an onunda geleceği için çalışıyosunuz zaten. kendinizi hiç üzmeyin. o da sizi anlıyodur emin olun.

Ahudr
Ahudr

12451

Ariettta Evet iki kedi zor ama belki bir kuş yada kaplumbağa gibi bakimi daha kolay ve kedinin ilgisini cekecek farkli bir hayvan olabilir mi acaba diye dusundum suan sizin kedi icin 😁

Ahudr
Ahudr

12451

Haydutvenazlı sizinki icin de sanki biraz zamana ihtiyaç var gibi özellikle yeni kedinin yaninda smokine surekli ilgi gösterin iltifatlar edin diğeriyle ilgilenmiyor gibi davranin belki biraz da olsa işe yarar.Benim disi kedimde işe yariyor oglunu kıskanıyor mesela ama ben ilgiyi kendisine yonelttigim zaman o durgun tuhaf hali gidiyo oyuncu bir yavru kediye dönüyo resmen. Kedin mi var derdin var :)

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12513

sizde kendinizi çok üzmeyin onu düşünüyorsunuz elinizden geleni yapıyorsunuz ama kpss ye çalışmak da geleceğiniz için önemli :( evdeyken oltayla oynatmayı deneyin bir de benim asosyal büyük kedim için matatabi çubuğu aldım ortalığı dağıtıyor ama ilk kez onu mutlu gördüm

Zumrutt00
Zumrutt00

1033

yanına bir kedi daha alın birlikte oynasınlar

Arietta
Arietta

3941

@HaydutveNazli çok teşekkür ederim 💖 insan gerçekten üzülüyor ya, çevremdekiler de "maması suyu kumu yerinde kedin sağlıklı, iyi bakıyorsun ne üzülüyorsun" diyor ama siz beni anlıyorsunuz işte, nasıl hissettiğimi. Elimden geleni yapmaya daha da gayret edeceğim dediğiniz gibi çalışmam da gerekiyor hayatımı kazanmak için. Otomatik top falan da alacağım. Sizin minnoşa da kıyamam ama ya, onun durumu için de bir şey gelirse aklıma paylaşmak isterim sizinle mutlaka 💖

Arietta
Arietta

3941

@Zumrutt00 o kadar isterdim ki ama maddi durumum iki kediye müsait değil şu an :( ileride planlarımda var ama

Arietta
Arietta

3941

@edakaramel cevabınızı şimdi gördüm çok teşekkür ederim 💖

Arietta
Arietta

3941

@Ahudr ama Tülay kaplumbağayı vs. yer ben evde yokken 😁 bir de aslında akvaryum kurmayı çok istiyorum, onu izler ve o hayvanlar da güvende olur sanırım (strese girip girmeyeceklerini araştırmam lazım tabii) ama bunun için de bütçe lazım bana yine 🥲

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 199 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR