Poddle Köpeğim Çok Kokuyor

sevdaesra
sevdaesra

310 Puan

1.5 aylık 4 gün önce sahiplendiğim köpeğim çok kokuyor, ne yapmam lazım ? acaba orada pis koku mu sindi üstüne yoksa hep böyle mi kokacak ?komudan odada burnumuz sızlıyor ? tuvalet eğitimi için erken mi henüz ?tuvaletini pede yapmıyor .her gün temizlik yapıyorum ama yinede kokuyor .poddle köpek kokmaz diye duymuştum oysa ki


1 CEVAP

MelisRose
MelisRose

924

Merhabalar,


Sanırım ilk köpek bakma deneyiminiz.
o denenle şu şekilde adım adım cevaplayayım;




  1. köpek kokmaz diye bir durum yoktur. köpekler sağlık durumu, beslenme gibi etkenlerden nefesi kokar. sıfır koku diye bir durum yoktur kendine has bir kokusu olacaktır.




  2. cildinde oluşan koku var ise geldiği yerde çiş üstüne yatmış olabilir düzenli olarak ıslak mendil ile temizleyin fakat köpeğin kokusunu odaya girilemeyecak kadar kötü oldğunu sanmıyorum. öncelikle dışkısı mı kokuyor yoksa kendisimi bunu kontrol edin.




  3. köpeğinizi bir bebek gibi görün henüz 1.5 aylık. kafesi içerisine komple ped sererseniz tuvaletini hangi yüzeye yapması gerektiğini öğrenecektir önce. ayrıca bu konu ile ilgili nasıl tuvalet eğitimi verilir bol bol video izleyiniz.




köpeğinizi hemen eve odaya salmayın, yavaş yavaş kısıtlı alan yöntemi ile evi tanıtın. sürekli kafes dışında olması tuvalet eğitimini zorlaştıracaktır. genelde kafesinde tutun ve oyun oynacağı zaman kafesten çıkarın. yerleri koklamaya başladıysa çişi gelmiştir hemen kafesine geri götürün. ilk 8 ay köpeklerin çiş kasları gelişmez ve tutmakta ciddi zorluk yaşarlar.


umarım yararlı olmuştur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 48 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR