Yavru Kedi İçin Mama Ve Kum Markası Önerir Misiniz

fomalhaut
fomalhaut

377 Puan

yeni bir yavru sahiplendim australian mist cinsi 2 aylık henüz ama mama ve kum konusunda kararsızım uygun fiyata olarak hangisinden almalıyım yardım eder misiniz

22 CEVAP

Gul36
Gul36

113368

Proplan ve Royal Canin almayın lütfen. İçlerinde kediler için zararlı ve bağımlılık yapıcı katkı maddeleri var ve çoğu kişiden ileride sağlık problemleri oluşturdukları haberini alıyoruz. Bu ikisi ve Hills şişirilmiş markalar ve çok reklamları yapıldığı için en kaliteli mamalar zannediliyor. Kullanıp sağlıklı olanlar çok şanslı ve inşallah şansları devam eder.


N&D kitten sağlıklı bir mamadır, tercih edebilirsiniz. Eğer bunun fiyatı fazla gelirse düşük tahıllı N&D serisine ya da aynı firmanın ürettiği Matisse markasına bakabilirsiniz. Kedinizle sağlıklı, mutlu ömürler. :)

Gul36
Gul36

113368

Bir de şu linkte güvenilir alışveriş sitelerini bulabilirsiniz. Ben mama vs. almadan önce mutlaka hepsine tek tek bakıyorum, nerede daha uygunsa oradan alıyorum.


Kum için de pek çok kişinin Sanicat marsilya sabunlusunu önerdiğini gördüm. Kendim hiç kullanmadım ama. Silika kum almayın yalnız, siz ve kediniz için zararlı.

Reyaura
Reyaura

15210

Arkadaşlar vetereniler kedi köpek mamasi egitimi almıyor. Mama hakkinda bi halt bildikleri yok bilselerde her gittigim yerde royal can önermezlerdi! Burda birbirinize laf yetiştirip tahmin yürüteceğnize araştırma yapin kediniz için dogru mamayi bulun. Kulaktan duyma bilgilerle mama aliyorsunuz..

Muzeyyennb
Muzeyyennb

113851

@Reyaura demek istediklerimi tercüme etmişsin :)) Ağzına sağlık. Bir cok veteriner proplan ve royal canin öneriyor. Millet veterinere güvenmeyim de kime güveniyim diye soruyor kendine. Ama cidden aldığınız mama 5 para etmez. İçinde şekerinden tut katkı maddeleri tahıllara kadar.Zaten mama alirken asagida ayrintili bir sekilde yaziyorlar genelde icerigini. Veya internette arastirip iceriginde neler olduguna bakabilirsiniz. Bu arada Proplan ve royal canin alabilen bir insan yani maddi anlamda acana,nd de alabilir. Lütfen bunlari goz onunde bulundurarak mama seçimi yapın.

Reyaura
Reyaura

15210

Matisse var icerigi iyi uygun fiyatli royal can proplandan iyi.

Hayırlı olsun :) Ben kedimi yavruyken Proplan Kitten ile besledim yaklaşık 5 aya kadar. Şuanda 3 yaşına gelecek neredeyse ve daima sağlığı yerinde oldu. Bence kaliteli yavru kedi mamaları arasında fiyat açısından da en cazip olan Proplan Kitten. Royal Canin Baby Cat de uygun fiyatlıdır. Ama pekçok veterinere danışmıştım çoğu ilk olarak Proplan öneriyor.

fomalhaut
fomalhaut

377

çok teşekkür ederim ♡

Kum için benim marka seçimim yok. Sadece aldığınız kum çok minik taneli olmayan bir bentonit olmalı, iyi topaklanmalı ve çok fazla toz yapmamalı.

Scot
Scot

11075

burdaki yorumlarda genelde N&D öneriliyor

aleyn
aleyn

113859

royal canin de ucuz değil ki, içeriğine göre çok pahalı hatta, ndnin düşük tahıllı serisi tahılsız seriden daha uygun ona bakabilirsiniz. bir de birçok site ilk alışverişe özel indirimler yapıyor onlardan faydalanabilirsiniz.

fomalhaut
fomalhaut

377

çok teşekkür ederim ♡♡

suledogac
suledogac

1535

Benim kedim de yavru 2 aylık :) Ben de senin gibi Kum alırken çok tereddüt yaşadım öyle yorumlar görüyordum ki tozlanani kokanı topaklanmayi vs vs.. :) Sansima ilk olarak alayım dedim. Bu siteden aldım. "Eczacı başı pisi pisi topaklanan kalın taneli Kum " adında. Yarısını koydum. Çok memnunum ne bir koku var, ne bir toz var. İdrar dada kaka da çok güzel toplaklaniyor. Ve kedim küçük olduğu için kakasinida idrarini da pek kapatmayı bilmiyordu ya da bilmiyorum diğer kumdan mi fikrim yok. Ama bu kumda çok güzel kapatıyorda. Kaç gündür aynı kumu kullanıyorum bembeyaz ve kokusuz. Kesinlikle onu almalısın pişman olmazsin :) Mama konusunda da evet herkes bir marka söylüyor. Ben kedimi aldığım kişiye sormuştum bunu ben sendeki yavrunun anneannesinide, annesini de Royal canın ile besledim içerik konusunda çok iyi demişti. Bana da Royal canın kitten al dedi özellikle :) bende şimdilik onu kullanıyorum memnunumda seviyor. 2 haftadır kullanıyorum arada başka mama da veriyorum onu da yiyor bilmiyorum arada bir farklı mama da koymak mantıklı sanırım :)

Gul36
Gul36

113368

Arada bir farklı mama verirseniz kedinizin sistemi bunu kaldıramayabilir. Kediler her konuda düzenlerini korumayı seven canlılardır. Sindirim sistemlerinin de bir düzeni vardır ve ara ara mama değiştirmek iyi gelmez.
Royal Canin'i kediler seviyor çünkü içinde şeker var, bağımlılık yapıcı maddeler var. Kedilerin midesi şekeri bizim gibi sindiremez ve vücutlarında biriken şeker ileride sorunlara yol açabilir. Uzmanlar, etobur doğalı kedilerin yediği mamaların en az ilk 3 içeriğinin et olması gerektiğini söylüyorlar. Buna dikkat ediniz lütfen. Ve Royal Canin, Proplan öneren veterinerlere de itibar etmemenizi tavsiye ederim; genelde hepsi bu markalardan prim alıyorlar çünkü.

Altinoz
Altinoz

623

Mama konusunda o kadar cok yorum yapan var ki herkes ayri bir sey soyluyor benimde yavru kedim var veteriner fakultesi mezunu ve fazlaca kedisi olan arkadasim proplani onerdi acikcasi n d acana orijen tabiki daha iyi markalar ama pahali, acikcasi proplan bitince nd denicem, kum da eczacibasi pisi pisi bentonit incesini kullaniyorum memnumum

felishuman
felishuman

10828

Ben 5.5 aylık kedime Acana Wild Prairie kullanıyorum şuan bir sıkıntımız yok, Orijen Cat&Kitten’dan buna geçtik Orijeni stokta bulamadığım için. Royal Canin ve Proplandan bin kat iyidir söylediğim mama ve fiyat olarak arada aşırı bir fark yok. Acana pahalı geliyorsa N&D; o da pahalı gelirse Matisse kullanılabilir. Ben N&D ya da Petcurean kullanmayı düşünüyordum ama Orijenle aynı seviyede bir mama kullanmak istedim o yüzden Acana ile devam ediyoruz şuan.


Kum olarak Quik ve Vancat kullandım. Tam olarak yorum yapabilmem için bir süre daha kullanmam gerekiyor ama koku konusunda Vancat daha iyi Quik’ten. Vancat lavanta kokulu olanı kullanıyorum. Quik parfümlü olan çok kötü kokuyor kakayla çişle birleşince. Vancat ile devam edeceğim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1365 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR