Kedimizin Hastalığı İçin Öneri Ve Çözüm

Kaan92
Kaan92

166 Puan

Merhaba,


Kedimiz Zilli, 2014 doğumlu ve yaklaşık 10 yaşında. Zilli’ye Mart 2024’te 4. Evre fibrosarkoma teşhisi kondu. Bu durum, kuduz aşısı yapıldıktan yaklaşık 3 hafta sonra boynunda fark ettiğimiz bir şişlikle başladı. Veterinerimiz fibrosarkoma teşhisi koydu ve o zamandan beri Zilli dört kez ameliyat oldu. En son ameliyatı 13 Ekim 2024’te gerçekleşti. Ilk ameliyatını nisan ayında sonrasındaki ameliyatlar sırasıyla Haziran Eylül'de oldu. Her ameliyattan sonra iyileşme sürecine girdi ama en son Eylül'de olan ameliyattan sonra aradan Sadece 20 gün geçti ve boynunda şişlikler hissettik küçük de olsa geçtiğimiz pazar günü tekrar ameliyata girdi:/


Ameliyatların her biri sonrasında tümör yeniden yaklaşık 2.5-3 ay içinde yeniden oluştu. Son ameliyat sırasında veterinerimiz akciğerlerinde küçük lekeler tespit etti ve bu durumun metastaz olabileceğini belirtti. Bununla birlikte, şu an nefes alması genel olarak normal, sadece geçtiğimiz cumartesi akşamı kısa süreli bir hırıltılı bir inleme sesi duyduk. Ağrı kesici verdikten sonra Zilli rahatladı, yemek yedi ve normal davranışlarına döndü.


Veterinerimiz kemoterapiyi önermedi, ancak cerrahi müdahalelerin devam edebileceğini söyledi. Bu süreçte, Zilli’yi daha fazla rahatlatmak ve yaşam kalitesini artırmak için evde uygulayabileceğimiz şeyler üzerinde çalışıyoruz. Şu an düşük karbonhidratlı, yüksek proteinli bir beslenme düzeni uyguluyoruz ve Omega-3 gibi bağışıklık sistemini destekleyen takviyeler kullanmayı düşünüyoruz.


Sizden öğrenmek istediğim şey, fibrosarkom teşhisi konulan kedilerde ameliyat dışında başarılı olmuş alternatif tedavi yöntemleri olup olmadığıdır. Özellikle, immünoterapi, mantar bazlı takviyeler veya başka bir tedavi seçeneğiyle tam iyileşme sağlayan vakalar hakkında bilgi almak istiyorum. Zilli için doğru tedavi kombinasyonunu bulup onu mümkün olan en iyi şekilde yaşatmak istiyoruz.


Daha önce benzer bir durumda tam iyileşme sağlayan veya uzun süre yaşamaya devam eden kediler var mı?

1 CEVAP

Zumrutt00
Zumrutt00

1037

çok geçmiş olsun yorum yazmak istedim ki sorunuz tekrar gözüksün diye. literatür taraması yapılırsa yerli yabancı kaynaklardan yavrucağa bir çözüm bulunur belki.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 91 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.103 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR