Kedim Dışarı Çıkmış Hastalık Kapar Mı

edakaramel
edakaramel

2907 Puan

acelem vardı. kapı açık bi şekilde ayakkabımı giyerken herhalde kedim o sırada dışarıya kaçmış. eve 1 saat sonra geldiğimde kapının önündeydi. bahçede beslediğim bi kedi var ama hastalıklı değil onunla temas etmiş olabilir. aşılarını düzenli olarak yaptırıyorum. kedim kısır. en son iç dış parazit aşısını 1 hafta önce oldu. 1 ay sonra iç parazit için veteriner hap vericeğini söyledi. kedim hastalık kapmaz dimi?

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

132147

Dışarı gezdiyorlar, ben de gezdiriyorum ama hastalık kapabiliyorlar maalesef. Aşıların tam koruyuculuğu yok, sadece aşısız kediye göre daha hafif atlatıyorlar. Zaten calivirüs sürekli mutasyon geliştirdiği için şu anki aşılar yeni varyantlar için yeterli değilmiş. Kısa sürede kapmamıştır büyük ihtimalle ama asla bir şey kapmamıştır diyemez kimse. Bahçedeki kedi sağlıklı bile olsa onlar bir hastalığa bağışıklık geliştiriyorlar ve ömür boyu taşıyıcı oluyorlar, kendileri hastalanmıyor ama temas ettikleri kedilere bulaştırabiliyorlar. Tabi ki bu demek değil ki hastalık bulaştı, sadece imkansız da değil. Yine de içinizi rahat tutun, bir kedinin yaşayacak ömrü varsa yaşar, yoksa hiç evden çıkarmazsanız bile anneden kaptığı, taşıdığı hastalık alevlenebiliyor veya veterinerden kapabiliyorlar, yani kaçtı diye bir şey olacak diye düşünmeyin, hayat hep tehlikelere açıktır canlılar için, bunu kabul etmemiz gerekli.

KedicikUzum
KedicikUzum

12907

Benim kedim tasmayka gezerken yavru köpekten korkup kaybolmustu Ocak ayıydı. Aşıları yeni yeni bitmişti ve hastalık kapmamisti şükürsadece soğukta üşütme kaynaklı lenf bezleri şişmişti ve ishal-hemereoid sonra kabız olmuştu , probiyotik ve antibiyotik vermişti veterinerinize . 8 aylıktı nerdeyse. Şuan hava o kadar soğuk değil zaten. Bir sorun oluşmaz bence

aslihan_e
aslihan_e

132147

Sizin dediğiniz şey gibi "Alışverişe çıktım, oradan hastalık kapmış mıyımdır?" şans işi yani kimse bilemez.

edakaramel
edakaramel

2907

yani haklısınız ama çoğu kedi sahipleri kedilerine tasma takıp dışarıda gezdiriyor. yaklaşık 1 sene önce aşı hakkında pek bilgim olmadığı için kedimin aşıları tam değildi dışarı kaçmıştı ve calisivirus denen hastalığa yakalanmıştı. şimdi yıllık aşıları tam(ocakta zamanı geliyor) karma ve kuduz yani. yine aynı şey başıma gelir mi aslında onu sormak istemiştim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 78 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.119 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR