Kedim İdrar Yolu Enfeksiyonu Mu Geçiriyor Yoksa Şımardı Mı ?

Tubakosif
Tubakosif

810 Puan

merhabalar. bundan 2 gün önce evimize banyo tesisatı için ustalar geldi banyoyu incelerken kedim koltuğa çişini yaptı (kum kabı banyoda) böyle vukuatları zamanla özellikle banyoda uzun süre biri kalınca oluyordu fakat ustalar gittikten sonra tekrar koltuğa işedi . (kum kabını temizleyip yeni kum koydum ) sonraki gün sık sık çişe çıkıp azar azar çişini yapmaya başladı .ağrısı falan yok bağırmıyo saklanmaya çalışmıyo , oyun oynamasında ,yemek yemesinde veya su içmesinde sorun yok . kedim biraz fazla şımarık . bir şeye tepki verince inadına onu yapma gibi özellikleri var . (zamanında sürekli öksürüyordu veterinere götürdüm şımarıklığından yapıyor hiç bir şeyi yok demişlerdi) ama yine de korkuyorum sizce ne yapmalıyım ?

10 CEVAP

Cennet29
Cennet29

124626

Veterineriniz öksürüğe nasıl şımarıklıktan yapıyo diyo anlam veremedim. Öksürüğün şakası şımarması mı olurmuş. Veterineriniz bilmediği yada uğraşmak istemediği şeylere şımarıklıktan yapıyo diyo olabilir mi? Sürekli aynı veterinere götürmeyin başka yerlerden de fikir alın

aslihan_e
aslihan_e

132044

Bence bir götürün o zaman, elle muayene ile bile anlıyor onlar. İlla olacak değil ama önleminizi alın, stres de enfeksiyona neden olabiliyor. Siz veterineri arayıp sorsanız o da getir der çünkü az ve sık çişe çıkma bir belirti olabiliyor.

Ahudr
Ahudr

12422

Kedinizin kumunun tek yerde olması iyi bir sey degil oncelikle onu belirteyim tek kedi icin en az iki tuvalet olmali evde.Siz banyodayken onun idrar yapması gerekiyor ve sizin cikmanizi beklerken bunu mecburen tutarsa bu bir sistit sebebidir ve bunun mesuliyeti size ait olmus olur sonuclarida malum can sıkıcıdır.Duzenli kontrollerini yaptirdiginiz veteriner arkadasinda bunu belirtmis olması lazimdir diye dusunuyorum.Kesik idrar ve kum kabı dısına diski artı idrar yapimi şimarıklık sebebiyetli olmaz uyarı niteligindedir bilginize.

Tubakosif
Tubakosif

810

@ahudr kedim için en sağlıklı olan şeyleri yapmaya ve iyi bir kedi annesi olmaya çalışıyorum ama kim evinde 1 tane kedi için 3-4 farklı kedi kum kabı bulundurur ki ? kedimin sağlığı yerinde tahlilleri testleri yapıldı ben de başta korktuğum için ilk buraya sordum. sonradan aldığım fikirle veterinere gittim. kedimin karakteri bu şekilde ve arada bunun gibi şeyler yaşıyoruz zırt pırt veterinere götürüp stresten hasta etmek istemiyorum ki para kısmını bahsetmek istemiyorum onlara canım feda . bana mesuliyet yüklemenize gerek yok sadece fikir almak için buraya yazdım zaten veterinere götürecektim.

Ahudr
Ahudr

12422

Öncelikle şöyle söyleyim o zaman evet herkesin evinde 4 5 tane kedi kumu olmaz ki olmamasi da cok normal siz benim ne demek istedigimi anlamadiniz sanirim.Genelde iki tuvalet olmasi gerekir tek kedi icin mumkunse ama sizinki viraz zorunluluk cünkü kedinizin tuvaleti ortak kullanim alaninda duruyor ve banyo süresi bazen uzun olabilir cok normal bu sure de sizin kedinizin idrarini tutmasi ve sistit olmasi icin ideal bir suredir.Veterinerinizin yetersiz oldugunu dusunuyorum her veteriner maalesef mesleginin hakkini vererek yapmiyor.Mesluyet yuklemenize gerek yok demisisniz bunda da demek istedigim sey kumunu her istediginde kullanamayacagi ve idrarini tutmasina sebep verecek bir yerde bulundurmaniz.Size bir dost tavsiyesi tek kum kullanacaksaniz banyodan tuvaleti cikartin farkli bir yere koyun.Tercih sizin tabiki

aslihan_e
aslihan_e

132044

Geçekten veterinerin şımarık olan kendisi. Her şeye şımarıklıktan yapıyor demesi ilginç. Öksürüyor şımarıklıktan yapıyor, sık çişe çıkıyor şımarıklıktan yapıyor. O kadar saçma ki. Bizim evde 4 kedi var şuan ve 8 tane tuvalet kabımız var, bence de bir kediye en az 2 tane olmalı. Hadi tuvaleti sağa sola yapar, size inat yapıyor falan dersin belki ama gerçekten öksürmeye şımarıklıktan yapıyor demesi trajikomik. Stresten çişe çok çıkıyor dersin o ayrı veya astımlı kediler stres halinde öksürmeye başlarlar.

aslihan_e
aslihan_e

132044

Kısır değilse tamam ama özellikle kısırsa götürüp kontrol ettirin derim, kısır olmayan kedi hormonların etkisiyle öyle az az sık sık yapabilir ama kısır kedi için bu durum riskli.

Tubakosif
Tubakosif

810

kedimi kısırlaştıralı 3 sene oluyor ama arada erkek kedimin üstüne çıkıp boynunu ısırıyo

Tubakosif
Tubakosif

810

kedim şımardığından dolayı yapıyormuş... veterineri de aynı şeyi söyledi

Tubakosif
Tubakosif

810

direkt bakıp demedi zaten gereken tahlilleri yaptı . kedimin karakteri bu şekilde .her şeyi oyun haline getiriyo yoksa emin olun 2 ayda bir kontrole gidiyoruz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 142 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR