Kedim Kumuna Tuvaletini Yapmıyor, Kumunu Yiyor Ne Yapmalıyım?

damlacherry
damlacherry

230 Puan

Merhabalar, 4 gün önce 3 aylık bir kedi sahiplendim. Önceki evinde ilgi görmemesine rağmen kuma tuvaletini yapıyormuş. Evimize ilk geldiğinde bizden çok korkuyordu koltuk altlarına kuytu köşelere kaçıp saklanıyordu ama şu an bize alıştı geceleri bile eşimle aramızda sabaha kadar uyanmadan uyuyor ben iş yaparken peşimde paçamda dolanıyor, yani şu anda bize alışmış sayılır. İlk geldiğinde her şeyin en iyisini hazır ederek getirmemize, önceki evinde yediği kuru mamayı koymamıza rağmen hiç yemedi sayılabilecek kadar az yiyip 2 gün boyunca da hiç tuvaletini yapmamıştı. Eşimle ikimiz dört gözle kumunu gözetlerken bir baktık banyoda en kenara fayansın üzerine çişini ve kakasını yapmış. Dedik neyse belki önceki evde kumu banyodaydı ondan oraya yaptı (önceki evinde kumu salondaymış) kumunu banyoya alalım. Aldık banyoya kumunu kazmayı gösteriyoruz patileriyle ama o tuvaletini yapma derdinde değil, kumu yalama derdindeydi. Hala da az az yiyor kumunu. Ben işteyken kakasını banyoda kumunun ilerisine yapmış yine. mecbur kakasından biraz kumuna koyduk en azından anlasın diye, bir defa ben kumuna koyunca çişini yaptı kuma ama hala banyoda gidiyor kumuna değil fayansa yapıyor tuvaletini. Mama yemesi bence hala az ama bebek o onun yiyebileceği o kadar diyorlar, başlardaki yememesi geçti eve alıştı ama kumunu yemeyip ona tuvaletini yaptırmaya nasıl alıştıracağım? (banyoya her tuvaletini yaptğında kocam sağolsun banyoyu çamaşır suyuyla yıkıyor koku kalmasın oraya bir daha gidip yapmasın diye ama bir fayda etmiyor. Hatta üstüne gidip banyoda duvarları yalıyor) Kızım normal mi?

4 CEVAP

milaylaylom
milaylaylom

2314

Merhaba, kumunuzu değiştirdiniz mi hiç ? Değiştirmek işe yarayabilir

damlacherry
damlacherry

230

bugün yine banyoya aynı yere yapmış çişini de kakasını da o yüzden yeni kum alıcaz onunla değiştiricez umarım bu sefer kumuna yapar

milaylaylom
milaylaylom

2314

Umarım işe yarar 🙏🏻

aslihan_e
aslihan_e

132044

Kumunu yemesi vitamin eksikliğini, kansızlığı gösteriyor. Benim fip kedim de yiyordu, b grubu vitamini verdim bıraktı gibi, bir de et ve ciğer yedirdim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 90 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR