arka bahçede 3 tane kucuk 1 tane buyuk ve agiz enfeksiyonlu bir kedi besliyoruz onun mamasina antibiyotik damlatip ayrica veriyoruz ama ekstra boyle parazit, pire vs. icin kendi yapabilecegimiz bisiler var mi (damla gibi) bu islerin nasil oldugunu hic bilmiyorum. bagisikliklarini yuksek tutarsak kisin o kadar rahat yasarlar diye dusunuyorum bir de arada kasiniyolar ama klasik kedi kasinmasi gibi, pire var midir her kedide? son olarak barinma sorununu nasil halledicez onu dusunuyorum bursa'da hava simdiden buz oldu bunun icin de onerilerinize acigim
Kutudan yuva yapabilirsiniz. Soğuğa dayanıklı olması adına çevresini balonlu naylonla veya straforla kaplayabilirsiniz. En sonunda da kutuyu komple çöp torbası gibi bir materyalle kaplarsanız yağışlara karşı da dayanıklı olur.
Mama konusunda, mümkünse yavru kedi maması alın. Protein ve yağ oranı daha yüksektir. Kış öncesi kedilerin olabildiğince yağ depolaması lazım. Tavuk, ciğer, yürek, vs alıp haşlayıp kedilere suyuyla birlikte verebilirsiniz. İçine azıcık brokoli, havuç, çay kaşığının ucuyla zerdeçal da koyabilirsiniz.
Toprakla temasları varsa, pire kapmamaları imkansız gibi bir şey. Kaşınıyorlarsa bir veteriner kliniğinden iç-dış parazit ilacını alıp yapabilirsiniz. Bir de antibiyotik tedavisi bittikten 4-5 gün sonra, kedilere birkaç gün boyunca birer tatlı kaşığı yoğurt veya kefir verebilirsiniz. Bağırsak sağlığına katkıda bulunması için prebiyotik ve probiyotik desteği sağlamış olursunuz, daha çabuk toparlarlar.
@SevimliCadi vitamin kismina hakimim, dikkat ederim yine de. ishal durumunu gozlemleyemeyecegim, beton zemin dolayisiyla yan bahcede vakit geciriyorlar oralar toprak diye. riske atmiyim oyleyse :((
Ben dışarda baktığım kedilere kartondan ev yaptım üstünü mutlaka kaplayın yağışlı havalarda ıslanmasın. Eğer imkanınız varsa kedi evi satın alabilirsiniz onlar daha korunaklı olur.Bağışıklıklarını yüksek tutmak için kuru mamadan çok sakatat ciğer, tavuk kalbi veya dalak gibi şeyler haşlayıp verebilirsiniz. Pire ve iç parazitleri içinde veterinerden hap ve damla alırsınız kilolarına uygun bir şekilde uygularsınız
@Fistikpasa cok tesekkur ederiimm yapmaya calisicam
Tavuk ciğeri alıp haşlayın ucuz hem
@SevimliCadi cok tesekkur ederim sebzeli mamanin planini yapiyodum ben de. haricinde ekmek + yas mama karisimi yapmayi dusunuyorum. Kuru mamalari bittigi icin katiligi ve tahili ekmekle karsilariz. Birkac videoda patates, mercimek, kereviz falan da eklediklerini gordum onlari da ekleyeyim diyorum. kucuk kediler 3 tane tombik ekmek gibi oldular🧿 o yuzden mamalari artirimli yapmak durumundayim deneyecegim bir seyler.. Antibiyotik kullanan kedimizin mamasina yogurt koyacagim digerlerine de koyabilirim eger problem yoksa?
@Pnrdogan onu da yapmayi dusunuyoruz bakalim yas mamalari var 1-2 hafta idare eder gibii tesekkur ederim bu arada❤️
Antibiyotik kullandıkları sürede probiyotik ve prebiyotik vermiyordum ben. Antibiyotikler yararlı-zararlı bakmadan çoğu bakteriyi öldürdüğünden o sırada verirsem pek bir işe yaramayacağı söylenmişti. Tedavi bittikten birkaç gün sonra verdim hep. Ama tedavi görmeyen kedilere verebilirsiniz. Önce bir çay kaşığı verin, ishale neden olup olmadığına bakın. Sonra miktarı günde bir tatlı kaşığına kadar çıkarabilirsiniz.
Kereviz, mercimek vs kullanmadım ben hiç. Kullanacağınız sebzelerin hangi vitaminleri içerdiğini iyi araştırın; aynı vitaminden fazla vermemiş veya vitamin çeşitliliğini sağlamış olursunuz. . Mesela ben ciğer haşlayıp vereceğim zaman içine havuç koymuyorum. A vitamininin fazlası zararlı çünkü, zehirlenmeye neden olabiliyor.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor