Kedim Kaçırıldıktan Sonra...

defnecey
defnecey

756 Puan

Selam benim kedim 2 yaşında erkek ve kısır. Bundan 1 ay önce balkondan düşüp kayboldu 20 gün aralıksız onu aradık hatta bir komşumuzun aldığını düşünüp onunla konuştuk, konuşmamızın ertesi günü kediyi apartmanımızın koridorunda bulduk?? Tesadüf diyemeyeceğim ama neyse. Bulduğumuzda sol tarafında bir yumru vardı ve açtı. O an kuru ve yaş mamayı yedi. Sonrasında veterinere götürdük yumru için fıtık dedi ve ameliyat oldu. Ameliyat başarılı geçti şu an iyileşme sürecinde fakat önceden yediği kuru mamasının suratına bakmıyor artık. Belki sıkılmıştır diyerek başka mamada verdik yine yemedi. Yaş ve kuru mamayı karıştırıp verdik yine yemedi. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Normalde kuru mama yiyen kedim artık sadece yaş mama istiyor. Yardımcı olabilecek var mı? Sizce sebebi nedir?

6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

132141

3 gün aç kalırsa karaciğeri hasar alabilir yalnız, sarılık gelişebilir.

Minminik
Minminik

14307

şu an ameliyat hemen sonrası ise yaş mama verin toparlasın kendini çocuk sonra kuru mamaya dönün
önce yaş ile kuruyu karıştırın yavaş yavaş kuruya geçin aç alınca mecbur yiyecek bu süreç kendini 3 gün aç bırakma kadar uzun sürebilir.

aslihan_e
aslihan_e

132141

Benim iki kedim de hastalarken kuru mamayı bırakmışlardı şimdi yiyorlar. O toparlanıp iyice iştahı açılınca yemeye başlar diye düşünüyorum. Bazen mama değişimine gittiğinizde onu yemiyorlar, eski mamayı verince bu sefer onu da yemiyorlar. Şimdi sizinki istem dışı mama değişimi yapmış oldu bu süreçte. Aklının karışması normal.

KedicikUzum
KedicikUzum

12907

Belkide komsunuz sadece yaş mama vermiştir ve 20 günde alışmıştır yani değişik bri olay başka bir ihtimal aklıma gelmedi

Dikkat etmeniz lazım ya

defnecey
defnecey

756

Sabah ve akşam olmak üzere toplam bir paket yaş mamayı suyla karıştırıp veriyoruz aynı zamanda susuz kalmaması için. Komşu sadece yaş mamayada alıştırmış olabilir tabiki. Biz tekrardan kuru mamaya alıştırmaya çalışıyoruz yaş mamaylada karıştırıyoruz ama yeniyor öyle olunca

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 113 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.103 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR