Sokaktaki Kedilerim

zeynandkekik
zeynandkekik

1267 Puan

Merhaba arkadaşlar, havalar çok soğudu sokak kedilerim için kartondan korunaklı evler yaptım ama sanırım tehdit olarak algıladılar ve hiçbiri girmiyor, içine yaş mama koydum, kuru mama koydum ama mamayı yemek için bile cesaret edip girmediler. Bir de evleri daha yalıtımlı yapmak istiyorum, bunun için neler yapabilirim? Ve bu evlere alıştırabilmek için neler yapabilirim? Onların iyiliği için elimden geleni yapmaya çalışıyorum, hergün mama vermeye gidiyorum. Kuru mamanın yanında bağışıklıklarını güçlü tutmak için başka öneriniz olur mu? Sizler neler yapıyorsunuz?

8 CEVAP

zeynandkekik
zeynandkekik

1267

@gozdeeegl, yanıtınız için çok teşekkür ederim. Çok güzel bir fikir oldu bana da, en azından dışardan aldığımız yaş mamalardan daha temiz içerikli, fırsat buldukça yapacağım. Yazın sokağa koyduğum suyu günde iki kere tazelerdim ama kış olunca benim sokak kedilerimin de su içme miktarı azaldı. Yaş mamayı sulandırmak çok iyi fikir.


@34mercan, yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bir de dediğiniz gibi straforla kaplayıp ev yapayım, belki bi umut öyle girerler içine evin. Nasıl alıştıracağımı bilemedim. Sizin de yüreğinize sağlık. Güzel insanların sayısı artsın, gerçekten bu masum meleklerin iyi kalplere ihtiyacı var.

gozdeeegl
gozdeeegl

573

bizim de bahcekedileri var hepsinin huyu farkli ama bugun yaptigim sebze takviyesini severek yediler. havuc+patates+kereviz sapi+zerdecal+azicik et suyu+normal su kaynatip robottan gecirdim hafif kati kivamli oldu. kuru mamalari bittigi icin ekmek dograyip sebze mamasiyla islattim, bir de yas mama ( 4 kedinin de istahi yerinde az yiyip birakani yok dolayisiyla ekstra yas mama kullandim, opsiyonel)

gozdeeegl
gozdeeegl

573

bizimkiler pek su tuketmiyor dolayisiyla mamalarini sivi yapmaya calisiyorum. yas mamanin icindeki jolemsi kismi hafiften suyla actirip karisima ekliyorum (yaklasik 120 gram yas mama)

34mercan
34mercan

195

Koliyi straforla kaplamıştım ben en son üzerinden büyük çöp torbasıyla bantlamıştım içinede battaniye sermiştim benim minikler hiç yadırgamadan girmişlerdi içine. kardeşlerden biri ölünce diğerini eve aldım. Yuva bahçede hala diğer baktığım kedileri yatırmaya çalışıyorum ama girmiyolar onlarda. Yüreğinize sağlık sizinde❤️

aysevepoco
aysevepoco

703

strafor köpük iyi bir yalıtım aracı kutu dibine bunu kullanabilirsiniz, kutu zeminine de yerden yüksek olması için yumurta kartonu yapıştırabilirsiniz, üstüne de çöp poşeti geçirin ama kalın yapılı olsun

gozdeeegl
gozdeeegl

573

@zeynandkekik, rica ederim ne demek❤️. sebze mamasini cesitlendirebiliriz ben mercimek ekleyeni de gormustum. bir de ben hepsini buyuk kapta karistirip oyle pay ediyorum her lokma yumusak ve etli olmus oluyor. kuru mamalardan cok sogudum hic saglikli gelmiyor zaten disardaki canlarimiza maksimum bu kadar yardim edebiliyorum bari onlari guclendirecek seyler tercih ediyim diye dusundum, kuru mamadansa sebze pureli ekmek yesinler

Mya34
Mya34

1662

Siz yuva yapın ve yapmayada devam edin havalar soğudukça gireceklerdir.

zeynandkekik
zeynandkekik

1267

@gozdeegl, yüreğinize sağlık elinizden geleni yapıyorsunuz, sokak canlarının sorumluluğu hepimizin üzerinde, afiyet bal şifa olsun kediciklerinize.


@aysevepoco, yanıtınız için çok teşekkürler, evleri neyle yükseltebilirim diyordum yumurta kartonu iyi fikirmiş, uygulayacağım. Çöp poşeti geçirmiştim bir de iki kat da defter kaplama folyoları var ya onlarla kaplamıştım.


@Mya34, ben de öyle düşünüyorum. Girerler umarım. Birkaç tane daha ev yapacağım, en son yaptıklarımı orta boy kartondan yapmıştım acaba daha küçük evler mi yapsam belki küçük olunca daha kolay girerler eğer büyükleri tehdit olarak algıladılarsa, bilemedim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 106 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.103 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR