Kedimi Yıkamak İstiyorum

aslitopucar
aslitopucar

2268 Puan

Kedilerin yıkanmaması gerektiğini biliyorum anan malum havalar çok bunaltıcı ce sıcak kedimde sürekli serin yerlere banyoya yatıyor bunaldıpını hissedebiliyorum hiç bi kimyasal (şampuan vs.) kullanmadan suyla yıkasam bi sıkıntı olur mu ?

13 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Lavaboya tıkaç takıp az bir miktar su doldurun. Eğer kendisi isterse girer serinlemek için fakat öyle olacağını hiç sanmam. Kediler ekseriyetle nefret eder sudan. Ben de isterdim kedimin öyle komik videolardaki gibi lavaboya girip akan suyun altında mayışmasını ama hayaller ve gerçekler...

Darwincan
Darwincan

2570

Okuduklarımdan hareketle veterinerden de izin alarak tabii ki kedimizi yıkadım. Yılda iki kez mevsim geçişlerinde aşıları bitmiş kedilerin yıkanabilecegini okudum bir çok yerde. Kararımı verdim işe koyuldum. Aylardır akan sudan korkmamayı öğrettim. Yine de kovadan dökerek yıkamayı tercih ettim. Bebe şampuanı kullandım. Ben rahat olursam onun da rahat olacağını bildiğim için ikimizin de sakin bir anını kolladım. Yine de 1 gün önce tırnaklarını güzelce kestim. Seve seve, konuşa konuşa, tatlı tatlı yıkadım. Abartmadım çok. Kulaklarına çok dikkat ettim şu kaçırmamak için. Bir de en son şampuan artığı kalmasın diye organik elma sirkeli suyla duruladım. Ohhh mis oldu oğlum.Normalde veteriner gözünü silerken bile tırnak, diş allah ne verdiyse dalan Darwin efendi ne kaçtı ne de tırnakla dişle girişti. Sakin ve şaşkın, karşı koymadan bir güzel yıkandı. İyice kurulayıp tarayınca ışıldadı resmen. İzmir sıcaklarından sonra iyi gelmiş olmalı ki o gün uzuun uzuun uyudu. Tüy dökümü biraz daha azaldı, tüyler kadife gibi oldu. Yine de elbette her kedinin karakteri ve ailesi ile arasindaki ilişki dinamiği farklıdır mutlaka. Bana sorarsanız onu en iyi tanıyan sizsiniz, bu konudaki en doğru karar sizinki olacaktır. Yıkamaya karar verirseniz bol şans.

melissatmc
melissatmc

353

Ben yapmamanızı tavsiye ederim, çünkü sudan korkup (eğer seviyorsa orasını bilemem :) ) sizin canınızı ve kendi canını yakabilir. Siz onun serinlemesi için bu işe kalkışmış olsanız da o tedirgin olup oradan kurtulmak isteyecektir.. :)

enverberk
enverberk

1108

sakınn!!!

enverberk
enverberk

1108

kendi şampuaniniz onun derisini zedeler siz kediler icin sampuan alim

aslitopucar
aslitopucar

2268

Teşekkür ederim @darwincan bizde aydındayız malum aydın sıcakları bunaldığını hissedebiliyorum bebek şampuanı alıp hazır hissettiğinizde yıkayacağım korktuğum şey hasta olup olmaması konusundaydı karma iç dış parazitler oldu bu ayın 15indede kuduz aşısı var

Gul36
Gul36

113362

Yıkamak yerine elinize su alıp tüylerini, patilerini ıslatın derim. Yıkayacaksanız da sadece suyla yıkayın. Sırılsıklam haldeyken esintide kalmasına izin vermediğiniz sürece bir sorun olacağını sanmıyorum bu sıcaklarda. Ben bazı zamanlar sprey şişesine su doldurup azıcık biberiye ve lavanta yağı damlatıyor, kulaklarına gelmeyecek şekilde sıkıp okşuyorum. Deneyebilirsiniz.

Gul36
Gul36

113362

Sakinleştirici etkileri var, tüyleri güzelleştiriyorlar ve hoş koku bırakıyorlar. :)

kedilimadam
kedilimadam

114398

Biberiye yağı dış parazitleri uzak tutmada çok etkili.Lavanta ile birlikte kullanıldığında hem sakinleştirici etki yapar hem de doğal dış parazit uygulaması yapmış olursunuz ben yaklaşık 1 senedir kedilerime dış parazit uygulaması yaptırmıyorum.Yazın çok sıcak zamanlarında bir kovaya ılık su doldurup içine biberiye yağı lavanta yağı ve saf elma sirkesi koyuyorum o suyla hepsini güzelce yıkıyorum herhangi bir kimyasal madde kullanmadan.Başlarını kesinlikle ıslatmıyorum boyunlarından aşağısını bahsettiğim suyla yıkıyorum havluyla güzelce kuruladıktan sonra düşün ayarda fön makinesiye kurutuyorum.5 kedim var en son iki hafta önce bu uygulamayı yaptım ve hepsi gayet hoşlandı, tırmalama, bağırma, ısırma vs gibi bir tepkileri olmadı.Sonrasında da rahat rahat uyudular:) Havalar çok sıcak gittiği için @Gul36nın dediği gibi bir sprey şişesine koyduğunuz suya biraz lavanta biraz biberiye yağı koyup gün içinde zaman zaman sıkarsanız hem serinletir ve rahatlatır hem de kedinizi doğal yollardan dış parazitlere karşı korumuş olursunuz.

yaseminece
yaseminece

5184

Biz de suya damlattıgımız birkaç damla sirke ve lavanta yağıyla boyundan aşağısını yıkıyorduk.Ama geçen hafta o kadar dikkat etmemize rağmen küçük kedimiz üşüttü ve hastalandı.Gerçekten çok zor günler geçirdik.Yıkayacaksanız da iyice kuruttuğunuzdan ve kimyasal kullanmadığınızdan emin olun,benim gibi sizin de başınız yanmasın bu durumdan

aslitopucar
aslitopucar

2268

Biberiye ve lavanta yağı ne işe yarıyor @Gul36

aslitopucar
aslitopucar

2268

Biberiye ve lavanta yağı ne işe yarıyor @Gul36

zuhall
zuhall

10265

sıcaktan bunaldigi icin yikamayi da ilk defa duyuyorum. yaz boyunca hergun yikamayi dusunuyorsunuz sanirim?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1630 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR