Kedim Hamile Ve...

melissatmc
melissatmc

353 Puan

Kedim 2. kez hamile ve aşırı derecede sinirli, hiçbir şey yapmadığımız halde evin içinde hırlayarak, tıslayarak ve her şeye saldırarak geziyor.
Doğuracağı bebişlere zarar vermesinden, onları boğmasından ya da terk etmesinden korkuyorum.
Bilgisi olan yazabilir mi lütfen...

6 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Anneye tahsis edebileceğiniz bir oda varsa çok iyi olur. Ara ara çıkarırsınız ama tuvaleti ve maması o odada olur. Doğumu da orada yapar. Bu sayede doğan yavrulara, diğer yavruların zarar vermesi önlenir (zarar vereceğinden değil ama anne için onlar tehdit teşkil ediyor şu an).

Infernus
Infernus

111806

Size daha önce de yazmıştım yanılmıyorsam. İlk doğumdaki bebeklerini emzirdi, eğitimlerini verdi ve şimdi de 4-5 aylık olduklarına göre istemiyor yanında yeni bebekler geleceği için. Şu an yeni doğuma şartlanmış durumda ve eskileri de yeni bebekler için tehdit olarak görüyor. Bu yüzden size ve onlara karşı sinirli ve gergin. Keşke bu kadar kısa aralıklarla hamile kalmasına izin vermeseydiniz. Ne düşünüyorsunuz bu kadar bebekle ben anlamadım. En sağlıklı çözüm eski yavruları sahiplendirmek bence.

Heiter
Heiter

115202

Tam tersi, onları ve kendisini korumak içgüdüsüyle yapıyordur. Bazı kediler gebeyken daha sevgi dolu ve sırnaşık olurken, bazıları böyle saldırgan ve korumacı olabiliyor. Doğumu yaklaştıysa eğer doğum yapabileceği loş ortamlar ayarlayabilirsiniz. Üzeri örtülü kutular olabilir mesela. Bir de evde başka kedi varsa onun yüzünden yapıyor olabilir. Siz olabildiğince rahat bırakın derim ben.

Heiter
Heiter

115202

Kesinlikle o yüzdendir. Şu an o yavrular (anne kedinin gözünde) kendisinin ve yavrularının mamasına veya alanına ortak oluyor. Nasıl çözülebilir bilmiyorum fakat mama kabı sayısı artırılabilir. Tuvalet sayısı da aynı şekilde. Diğer yavrular emiyorsa sıkıntı. Yeni yavrular doğduktan sonra sütü büyük yavrularla paylaşırsa gelişimleri etkilenir. Zaten sanıyorum, anne de bu yüzden gergin.

melissatmc
melissatmc

353

İlk doğumda daha sırnaşıktı, ayrıca komşularımıza gidip sevecenlik yapıyor bize kızgın tavırlar sergiliyor. Bizi sevmediğini düşünüyorum bazen.
Doğumu evde diğer yavruları var diye yapmak istemeyebilir mi acaba?

melissatmc
melissatmc

353


  1. kez hamile olmasını biz de beklemiyorduk, doğumdan sonra kısırlaştıracaktık ama bir süre kendisine gelmesini bekledik. Yaşadığımız yerde de çok fazla kedi olduğu ve dişi kedi çok az sayıda olduğu için böyle oldu. Çok teşekkürler:))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 542 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR