Hayatımda İlk Kez Kedi Sahiplendim, Danışmak İstediklerime Bakabilir Misiniz?

Cito
Cito

312 Puan

*Merhaba, 3 köpek ablasıyım. Geçtiğimiz hafta gecenin yarısı Sarman bir yavruyu sokakta yitip gitmesin diye evimize aldık. Şapşik çok tatlıydı, dayanamadık. İşin garip tarafı ne ben ne eşim kedi meraklısıyız.. Yani öyle sanıyorduk :) Kedimiz erkek, veterinerin söylediğine göre 4 aylık. * 1. İlk hafta Royal Canin Baby Mother mama verdik. Bugün açık ND kitten mama aldım. Fakat ölçü kabı bulamadım. Ne kadar vermem gerekli? Öğün öğün mü vermem gerekiyor yoksa sabahtan kabını doldurup bırakmalı mıyım? 2. ND bütçemizi daimi kullanımda sarsacak gibi.. Bu nedenle Matisse kullanmaya karar verdik. Ama size de sormak istedim: hesaplı, sağlıklı, özellikle tüy dökme konusunda etkili mama tavsiyeleriniz nelerdir? Ve yaş mama muhakkak gerekli midir? Kuru ile devamlı beslenemez mi? 3. Haşlanmış yumurta, sarımsak, yoğurt gibi besinlerin faydalı olduğunu okudum. Haşlanmış yumurta verdim, yedi. Fakat çok az sarımsaklanmış yoğurdu yemedi. Bu tarz ek besinler gerekli midir? 4. İç dış parazitini yaptırdık, cuma günü karmalarına başlayacağız. Yalnız genel bir hırıltısı var. Bunu vet.e de söylemiştim, antibiyotik yapmıştı. Sanki burnu tıkanık gibi, sık aralıklarla oluyor. Gözlerinde de kırmızıya çalan çok az çapaklanmalar oluyor, bunlar normal midir? 5. Geçtiğimiz hafta ve ilk günlerde Çito çok uysal, çok sevecen, çok oyuncu bir kediydi. Esasında biz de bu mizacını gördüğümüzden cesaret ettik ailemize katmaya. Ama son günlerde her yeni gün başka bir mizaçla uyanıyor resmen. Bacaklarımıza, kollarımıza saldırıyor, saklanıp zıplıyor ve etimize dişlerini geçiriyor, bebek dişleri ama çok acıtıyor, yapma diyoruz, sesimizi yükseltiyoruz, totosuna ya da burnuna hafifçe vuruyoruz, o an için ya hızla kaçıyor ya da uzaklaşıyor ama aradan saniyeler geçmeden tekrar saldırıyor. Yalnız bırakıyoruz, tekrar yanına dönünce kucağıma gelip yalıyor, mırlıyor, boynuma doğru sokuluyor ama sonra gene aynı. Kedimizle anlaşmanın yolu nedir sayın Petlebiciler? Neye dikkat etmeliyim? Ne yapmalı ne yapmamalıyım?

2 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611



  1. Yavru olduğu için mama kabının sürekli dolu olması daha iyi olacaktır bence.




  2. Matisse fiyatına göre iyi bir mama tavsiye ederim. Onun haricinde Profine,Brit Care de olabilir Bence.




  3. Haşlanmış yumurta sarısı (beyazı biotin emilini engelliyordu bu yüzden beyazı verilmemesi tavsiye ediliyor)
    Yoğurt verebilirsiniz fakat sarımsak çok dikkat edilerek verilmesi gereken bir besin, hiç vermemenizi tavsiye ederim bu yüzden.




  4. Yavru kedilerde göz akıntısı ve çapaklanma normal. Hırıltı derken hırıltılı mi nefes mi alıyor? Mirlama ile karıştırıyor olabilir misiniz?




  5. İlk haftalarda alışma sürecinde olduğu için o şekilde bir davranış sergilemiştir bence. Sonraki davranışları ise Yavru kedilerin genel sorunu ve gayet normal. Hafif yada şiddetli kesinlikle vurmamanizi tavsiye ederim. Kediler cezadan anlamaz,bu davranışınız onu sadece daha da sinirli ve saldırgan hale getirecektir. Yalnız bırakmanizi da tavsiye etmem. Bana kedinize bir şeyler öğretmeye çalışırken köpeklerinize davrandığınız gibi davranıyorsunuz gibi geldi. Öyleyse bu çok yanlış bir davranış olur çünkü iki hayvan birbirinden inanılmaz farklı canlılar. Bu şekilde davranmak yerine kedi oltası alıp bol bol oyun oynayıp enerjisini atmasını sağlayarak hem bu durumun azalmasını hem de aranızdaki bağın güçlenmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum



Darwincan
Darwincan

2570

Çok tecrübeli olmasam da bildiklerimi paylaşmaya çalışayım. Mama kabı yavru kedilerde hep dolu olmalıymış. Mümkün olduğunca az az ama hep dolu. Çünkü oynarken acıkıp gelip gidip yiyorlar. İnternetten ND sitesine girip kilosuna göre günlük kaç gr yemesi gerektiğini belirleyip üç aşağı beş yukarı bu miktarı veriyoruz biz. Tüy konusunu her akşam düzenli olarak eldivenle tarayarak çözümlüyoruz. Yoğurt oda ısısında arada bir veriyoruz. Yine çok sık olmadan yaş mama da veriyoruz ama çoğunlukla kuru mama. Her akşam taradıktan sonra burnunu ve gözlerini de temizliyorum ben. Solüsyonlarla ya da ılık çay ile silebilirsiniz. Isırma konusunda hayırlarımız çok işe yaramayınca yumuşak davranıp sevmeyi, oyuncakla ilgisini çekmeyi denedik. İşe yaradı bizde. Hayır deyip sert konuşunca inadına saldıran oğlumuz yumuşak davranınca ağzına alsa bile kıyamadı ısırmaya elimizi. Gevgevleyip bıraktı:))) Kolaylıklar size de..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 569 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR