Kedim Evdeki Her Şeyi Yalayıp Yutuyor

ewiff
ewiff

1508 Puan

çok tuhaf bir kedim var evde kağıt, karton, silikon, sünger, ip, lastik, toprak, bant gibi şeyleri hemen ağzına alıp yutuyor. az öncede 5-6 saniyeliğine çıkardığım protez tırnağımı yemiş kusmasını bekliyoruz. tahminen ne zaman akıllanır ya da nasıl bir eğitim verebilirim.

4 CEVAP

sunnyv
sunnyv

3199

Kediler, köpekler, küçük çocuklar böyle bilinçsizce bir şeyler yutup kendilerine zarar verebilir çözüm kediyi eğitmek değildir. Bizimki iyi huyludur yapmaz diyenlere bakmayın belli olmaz bir an olur yutabilirler. Kendimizi eğitip tehlikeli şeyleri ortada bırakmamayı alışkanlık edinmeliyiz. Dolapları açıp buluyorsa da çocuk kilitleri faydalı oluyor. Bir anlık dalgınlığınıza geldi ve tehlikeli bir şey yuttuysa da beklemek yerine veterinere götürmenizi öneririm. Kusacağının ya da dışkı ile atacağının bir garantisi yok.

milaylaylom
milaylaylom

2386

Merhaba, akıllanacağını pek sanmıyorum. Yukardaki arkadaşımızın da dediği gibi ortada bir şey bırakmamaya özen göstermeliyiz ben her odayı her gün kontrol ediyorum yutacağı tehlikeli bir şey var mı diye. Kendisinin çıkartamadığı durumlarda olabilir veya sizin haberiniz olmadan bir şey yutup sonrasında kötü sonuçlar doğabilir

aslihan_e
aslihan_e

132156

Öyle şeyler yemeye çalıştığında ensesinden tutup ağzına pat pat vurup hayır falan deyin. Daima sert yaklaşın. Bizimki böcek yerdi mesela, şimdi uyardığım için sadece öldürüyor yemiyor. Ona çim yedirirseniz ve üstüne mama vermezseniz kusma ihtimali daha çok artar. Mama yeseler bile sindirdikten sonra çimi kusabiliyorlar, çimle beraber o da çıkar.

aslihan_e
aslihan_e

132156

Eğitilmez denmiş ama ben kedilerin annesinde gördüm, tehlikeli bir durumda anneleri bir tane yapıştırıyor eğitiyor onları. Uzak durmaları gereken bir yabancı kedi olur, böcek olur azarlıyor. Tabi siz de yapıştırın demiyorum ama şöyle burnuna bile dokunsanız yemeye korkar o. Sesinizi sert kullanın. Eskiden bizimkiler kabloları yerdi şimdi biz azarlaya azarlaya teşebbüs bile etmezler. Hatta elinize yabancı cisimleri alıp üstüne götürün ve önce koklatın sonra hayır deyip burnuna dokunun ve onunla kovalayın. Bizimkiler eskiden çiğ balığı çalmak isterlerdi, balıkla kovaladım birkaç kez sonra çiğ balıktan korkar oldular. Tabi onlar eski kedilerimdi şimdikilere yapmadım. Bir de kedinizi nasıl besliyorsunuz bilmiyorum ama sürekli lezzetli şeyler yediklerinde başka şeylere ilgilerini kaybediyorlar. Mesela cins kedimi ilk sahiplendiğimde hayvan ne bulursa yemek istiyordu çünkü belli ki sadece mamayla beslemişlerdi ve başka şeylere heves ediyordu. Domates, meyve olur, sebze yemekleri, ekmek vs. Bizde uzun süre zaman geçirip sürekli balık ciğer gibi şeyler yiyince artık başka yiyeceklere ilgi göstermiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 39 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.130 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR