Karşı Apartmandaki Kadın Kedisini Sokağa Atmış Nereye Şikayet Edebilirim?

Milovat
Milovat

13286 Puan

Gün gecmiyor ki kafayı yemeyeyim. Bu insanlar nasıl insanlar anlamıyorum. Arkadaslar karşı binadaki kadın kedisini sokağa atmış apartmanın önünde miyavlayıp duruyor hayvan ve ağlıyor. Sokak kedileri de hırpalamış hayvanı gittim konuştum sokagi istedi dedi iceri almıyor. Kadınla birbirimize girecektik daha önce böyle bir olay yüzünden sozde hakaret bilmem ne diye karakol karakol gezmek zorunda kaldım. Su an isleri daha sağlıklı yürütmek icin danısmak istiyorum. Bu cocugu sokaga atan kadından nasil şikayetci olabilirim nereye basvurmalıyım yardımcı olur musunuz lutfen. Cok fazla sokakta dayanamaz ve ben de evime alamam kendi kedim kalp ve karaciger hastası... yardimci olun lutfen.

9 CEVAP

Cankanac
Cankanac

1194

Böyle bir insanı şikayet etseniz evine alsa dahi bir hayır gelmez bence böyle insanlar ne diye bir canlı sahipleniyor anlamıyorum gerçekten,en iyisi kedi için yeni bir yuva bulmak olacaktır umarım çok iyi birini bulabilirsiniz bu süreçte geçici yuva veya kısa süreli bakacak birini bulsanız iyi olur sokak kedileri tarafından daha fazla hırpalanmasın. şikayet edilince de ne o kişi akıllanıyor ne tam bir yardım alabiliyorsunuz maesef ki hayvan haklarına değer gösterilmiyor.

Zumrutt00
Zumrutt00

1094

5199 sayılı kanun madde 14/n Ev hayvanını terk etmek yasaktır. (n) bendine aykırı davrananlara hayvan başına altmış bin Türk lirası idari para cezası verilir. Tarım ve orman bakanlığına şikayet edebilirsiniz. e devlette tarım ve orman bakanlığı Hayvanların Korunmasına İlişkin Şikayet Başvurusu kısmından yapılabileceğini düşünüyorum

aslihan_e
aslihan_e

132243

Çipi var mı acaba, çipsizse ceza almaz.

Milovat
Milovat

13286

Sahiplendirmeyi düşündüm fakat bu pisligin yanına kalsın da istemiyorum e devletten basvuru yapabiliyormuşuz talebi iletecegim. Ama gecici yuva da nasıl bulacagim cevremdeki pek cok kisiye sordum ve bakma sansim yok dedi birkac sayfaya yazdim ilan actilar fakat geri dönen olmadı.

aslihan_e
aslihan_e

132243

Cins kedi mi?

Milovat
Milovat

13286

Ayagi sakatlanmış simdi yakalayip veterinere getirdik 5 gün klinikte kalacak Allah bunu yasatanlari bildigi gibi yapsın cipi de yokmus hekim cipi yoksa sikayetiniz bir ise yaramaz dedi sahiplendirebilir misiniz dedim büyük ve tekir oldugu icin zor dedi

Cankanac
Cankanac

1194

Petlebiye ilan açtınız mı acaba bu tür hayvanlara destek olan kişiler var onlardan da rica edebilirsiniz paylaşmalarını

Milovat
Milovat

13286

Kimler acaba 5 güne kadar sahiplendirmem gerekiyor ayagini tedavi ettirecegim ama kısır değil

Milovat
Milovat

13286

Bu cocuk sokakta yasayamaz aglaya aglaya goturdum veterinere destek olursaniz cok sevinirim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 64 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.346 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR