Royal Canin'den N&D'ye Geçtik Ama Bir Sorun Var

Cito
Cito

312 Puan

Merhaba,
Royal Canin yavru mamasından N&D yavru mamasına kademeli olarak geçtik (3 gün). Çito (4.5 aylık) reddetmedi, gayet iyi besleniyor. Fakat Royal Canin yerken tüy dökmezken ya da çok çok az belli belirsiz dökerken şu an koltuklar, üstümüz başımız, oturduğu masanın üstü, yattığı yer hep tüy. Elimle hafiften çekince bile geliyor. Bir de Royal Canin yerken koku vs. problemimiz olmamıştı ama N&D yemeye başladı başlayalı sanki tüylerinde patilerinde hoş olmayan bir koku var. Acaba N&D iyi gelmedi mi, neden olur ve nasıl önlenir bu problemler? Yoksa mamaya alışma dönemi mi?
Teşekkürler

6 CEVAP

Muzeyyennb
Muzeyyennb

113851

Farkli mamaya gecis yaptiginiz icin olabilir. Veya Nd mamada olan bir besin alerji yapmış olabilir.Dediginiz gibi alışma donemi de olabilir. Bakin bir sure devam ediyorsa mamayi birakin baska mamaya geçin mesela orijen ve acaba gibi

Cito
Cito

312

@Muzeyyennb Matisse mama hakkında fikriniz nedir?

milodelisi
milodelisi

11213

ND de hep aynı sorun hep aynı sorun. Kedimde hem dediğiniz semptomlar, hemde böbrek taşı sorunu çıktı nd ye geçince yaklaşık 2 sene önce. Tabikii bıraktık hemen ama hala etkileri sürmekte.

Mischka
Mischka

116595

Matisse, n&d ile aynı farmina firmasına ait. Yavru mamasını kullandık biz bir dönem, memnun da kaldim . Kiara 1,buçuk aylıktan 4 aya kadar yedi bu mamayı, ben kokuyu pek aldıriș etmem doğrusu, fakat büyük kedim somonlu kısır mama yerken buram buram her yeri balık kokarken, küçük olanı matisse yiyor ve mama kokusu üzerine sinmiyordu, tavuk içerikli zaten bir çok yavru mamasında olduğu gibi. Tüy dökme sorunumuz minikte hiç olmadı, henüz.

Muzeyyennb
Muzeyyennb

113851

Matisse mamayi hic duymadim acikcasi.

Cito
Cito

312

@Mischka Teşekkürler, sanırım N&D'den sonra Matisse sipariş edeceğiz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 634 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR