Kedime Ödul Mamasi Aldim Nasil Egitmeliyim

enverberk
enverberk

1108 Puan

kedime ödul mamasi aldim onu nasil pati vermeye ikna ederim veya nasil egitmeliyim ?

3 CEVAP

Mischka
Mischka

116595

Bence kediler de eğitilebilir. Mischka 1 yașında. Ufaklığından beri ben ona mama hazırlarken, o tezgaha her atladığında, her defasında tutup yere indirdim, belli bir el komutu ve belli bir ritimde ses ile, 'bek-le' komutunu öğrettim. Öğrenmesi zaman alabilir, fakat sabırla defalarca gösterin, anlayacaktır. Șimdi 'bekle' yi duyduğu an miyavlamayı kesip, oturup bekliyor. Șu an beklemeyi ufak kedime öğretiyorum. Yanında bu komutu uygulayan bașka bir kedi olması onun öğrenmesi açısından çok büyük artı oldu. Daha çabuk anlıyor ne yapması gerektiğini. Minik ile 'oturup bekleme' çalıșırken, büyük kedim ile pati vermeyi çalıșıyorum. Her sabah vitamin tableti ve ya malt vereceğim zaman, bir elimde yiyeceği bu gıdayı ona göstererek, diğer elimle 'bekle' ișareti verip, sesli söylüyorum ve oturup beklemeye geçiyor. Bu defa önüne çömelip 'pati' diyerek bir patisini yavașça elime alıp tokalașıyorum. Ilk zamanlar patisini direk çekip kaçıyordu,artık bunu yapmama müsade ediyor. Ardından bravolar, kutlamalar, bașını okșayıș, mamayı vermek falan.. Eminim bunu yaptıkça alișacak ve bir süre sonra patisini kendisi elime uzatacaktır, bakalim biz çalıșıyoruz :) kedinizi sıkmadan, acele etmeden, her gün ödül, teșvik ve sevgi sözleri, kutlamalarla öğretebilirsiniz. Kolay gelsin :)

enverberk
enverberk

1108

aynen çok teşekkür ederim bence de benim kedimde çagrinca yanima geliyo topu atinca getir oglum diyorum hemen getiriyor bence kediler insanlardan daha akilli

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081

Pati verse ne değişecek ki? Kediler eğitilmez... sadece guzel bir davranış sergilediğinde, veya kendini size çok sevdirdiginde vs verebilirsiniz. Kediler köpek gibi degildir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 529 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR