Uçak Yolculuğu İçin Standart Taşıma Çantası Almalı Mıyım?

cik
cik

724 Puan

Merhaba,


İki gün sonra (pazartesi) kedim Ekpe ile uçak yolculuğu yapacağız. Ekpe için hava yolu şirketini arayıp rezervasyon yaptık; ancak 55x40x20 ebatlarına uygun bir taşıma çantası ile gitmemiz gerekiyormuş. Tabi Ekpe'nin çantası bu ebatlardan daha küçük olmasına rağmen güvenlik geçişlerinde sorun çıkabileceği söylendi.


Ben de şirketin standart ebatlarına uygun bir taşıma çantası araştırdım; ancak bu ebatlarda çanta bulamadım. Son olarak şunları belirtmemde fayda olacağını düşünüyorum: Seyahatimiz yurt içi uçuşu ve Ekpe uçuş esnasında yanımızda olacak.


Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olanlardan bilgi ve fikir paylaşımlarını bekliyorum.

12 CEVAP

cik
cik

724

Yolculuk hakkında geri bildirimde bulunmak istedim. Öncelikle dediğiniz gibi kuduz aşısına önem verdiler, aşılardan sadece onu sordular. Aynı zamanda uçuş seyahati yapabilir bilgisini de veterinerimiz eklemişti, bunu da göstermem ayrıca kolaylık sağladı. X-ray geçişlerinde kafesten çıkarmamı istediler; yalnız görevlilerle ikna edici bir şekilde konuşabildim, yani bu konuda da sıkıntı çıkmadı. Asıl sorduğum soru olan kafes ebatlarını ise hiç önemsemediler bile.


Özetlemek gerekirse uçuş yolculuğumuz sorunsuz ve çok güzel geçti. Ekpe ile keyfimiz yerinde.Verdiğiniz bilgi, fikir ve öneriler için tekrar çok teşekkürler. :-)

cik
cik

724

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.


Heiter, X-ray konusunda dediğiniz gibi sıkıntı yaşayacağımdan korkuyorum; ancak tabii ki elimden geleni yapacağım. Umarım dediğiniz gibi olur, çok teşekkürler. :-)


felishuman, Ekpe'nin aşılar konusunda eksiği yok ve hepsi kayıtlı; yani kuduz aşısı da yapıldı. Malesef Ekpe de özellikle evde değilken kucağı hiç sevmez, aksine kafesini çok sever. Dolayısı ile çok gerileceğinden şimdiden eminim. Bu arada bendeki çanta da sizin gösterdiğiniz çantanın çok benzeri, sanırım yeni bir çantaya gerek olmayacak. Çok teşekkürler. :-)

felishuman
felishuman

10828

Buradaki çantanın aynısı benimki. Boyut olarak aynı mıdır bilmiyorum ama görüntü olarak aynı. Klasik çanta yani:) Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi yolculuklar diliyorum size:)

Kedimekim
Kedimekim

11068

@felishuman Yine ben :) Peki sağlık raporu istediler mi ? Yoksa sadece aşı kartı yeterli oldu mu ?

Heiter
Heiter

115202

Petlebi'de bu konuda tecrübeli üyeler vardı. Sorunuzu gördüklerinde cevap vereceklerdir diye umuyorum. Benim bu konuda tecrübem yok ama nacizane fikrimi belirteyim istedim. Eğer elinizdeki çanta, standart ölçülerden küçükse, arıza çıkarmaları çok mantıksız olur çünkü bu ölçülerin verilme sebebi, kedi çantalarının koltuğun altına sığabilecek ölçüde olması (acil durum olursa diye sanırım). Gel gelelim, havayolu çalışanlarından sıkıntı çıkaran olabilir. Mesela x-rayden geçerken kediyi kutudan çıkarma/çıkarmama konusunda bile arıza çıkaran personel oluyormuş. İnşallah hayvansever ve anlayışlı personellere denk gelirsiniz. İyi yolculuklar bu arada.

felishuman
felishuman

10828

Geçen hafta kedimle Anadolu Jet ile seyahat ettik. İnanın ölçülere dikkat bile etmedim, girdim bir petshoptan çok klasik her yerde bulunan bir taşıma çantası aldım. Boyutla ilgili hiçbir sıkıntı çıkarmıyorlar, ısrarla istedikleri tek şey aşı kartı. Aşı kartı olmadan asla kabul etmiyorlar. Kuduz aşısı yasal olarak zorunlu bu da aklınızda bulunsun mutlaka yaptırın. Çantanız x-ray cihazından geçebilecek büyüklükteyse hiçbir sıkıntı yaşamazsınız zaten oradaki insanların işi başından aşkın oluyor karışmıyorlar pek:) Sıkıntı olabilecek tek şey -kediniz kucağı sevmiyorsa eğer- kediyi çantadan çıkarmanızı istemeleri. Ben Şeker’i 2 defa çıkarmak zorunda kaldım ve kedim kucaktan nefret ediyor. Gerildi baya, onun dışında sıkıntı olmadı. Model olarak görmeniz için aşağıya bir link bırakayım:)

felishuman
felishuman

10828

@kedimekim Merhaba:) Bizim veterinerimiz aşı kartının en son sayfasına tarih atıp “Uçuş seyahati için herhangi bir engeli bulunmamaktadır.” yazıp kaşesiyle beraber imzasını atmıştı. Ekstra sağlık raporu çıkarılmadı. Anadolu Jet’in müşteri hizmetleri ile konuştuğumda aşı kartı ve kimliği yeterli denmişti zaten. Aşı kartı kimlik yerine de geçiyor. Veterinerin o tarz bir şey yazmasını ben istemiştim ne olur ne olmaz diye. Siz de isteyin içiniz rahat eder hem:)


@cik Benimki de kucağımda baya miyavlayıp tırnaklarıyla boynumu falan çizmişti. Atlamaya çalışmıştı kucağımdan şimdiden hazırlıklı olun derim. Kucağınızda çok gevşek tutmayın atlamasın ama çok sıkmayın ki sizi de yaralamasın:) Rica ederim.

felishuman
felishuman

10828

Çok sevindim sizin adınıza. Umarım bütün yolcuklarınız böyle sorunsuz geçer:) Birilerine yardımımız dokunabildiyse ne mutlu bize:)

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Tabi ki gidebilirsiniz seffaf cantayla.

Gezbus
Gezbus

279

Merhabalar, bende gelecek hafta kedimle uçuş yapacağım aşılarını yaptırdık fakat taşıma çantası şu şeffaf olanlardan kabine o çantayla birlikte kabul ederler mi sizce?


Bağlantı (Link) açıklamasını girin

Oz1907
Oz1907

664

Bende şeffaf taşıma çantasıyla gidilebilir mi onu merak ediyorum

Oz1907
Oz1907

664

Bende şeffaf taşıma çantasıyla gidilebilir mi onu merak ediyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3013 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR