Çam Peleti Kedi Kumu ?

Amedsoner
Amedsoner

7898 Puan

Aranızda kedi kumu olarak doğal cam peleti kullananlar var mı ?
Deneyimlerini bizimle paylaşabilir mi?

1 CEVAP

Gul36
Gul36

113362

Ben Cats Best Universal çilek kokulu kullanıyorum. Bunun 10 litre, yani 5.2 kilogramlık paketine, 2 kilogramlık pisy cat çam pellet karıştırmıştım. Bu şekilde 2 ay kadar gitti yanlış hatırlamıyorsam. Cats Best Universal'ın taneleri büyük. Tuvalet kutusuna 3-4 cm koyuyorum. 5 gün kadar aynı şekilde gidiyor, sonrasında kakasını yaptığı kısım aynı kalırken çişini yaptığı yerler eriyip talaş halini alıyor. 10 gün kadar sonra da kumun tamamı talaşa dönüşmüş oluyor; elinizde talaştan küçük bir tepe oluyor. Ben bir süre daha bu şekilde kullanmaya devam ediyorum çünkü kedim herhangi bir sorun yaşamıyor, ayrıca ayaklarına parçalar yapışıp dağılmıyor. Sadece tuvaletin önündeki kilimin üzerine toplanıyor parçalar. 15 gün sonunda kum iyice nemlenmeye başlıyor; tabii sürecin başından beri kumu alt üst ederek karıştırdığımız için tamamı nemlenerek renk değiştiriyor. Genelde 15 günde değiştiriyorum kumu ancak son seferde deneme amaçlı birkaç gün daha kullanmak istedim. Çilek kokulu olduğu için kötü koku olmuyor, yanına yaklaşınca bile kokmuyordu (kaka olmazsa). Ancak 19. gün tuvalete doğru egildigimde kokudan duramadım ve değiştirmek zorunda kaldım. Ayrıca tuvaletin etrafına minik parçalar da biraz yayılmaya başlamıştı. Yani 19 gün dayandığını söyleyebilirim; tabii eğer talaş halinde kullanmak sizi rahatsız etmeyecekse.


Şimdi Cats Best'in Ökoplus kumunu aldım; bunun parçaları yulaf ezmesi şeklinde ve topaklanma özelliği varmış. Henüz denemedim. Denediğimde burada görüşümü paylaşırım yine.


Bu arada pisy cat tabii ki daha uygun fiyatlı bir pellet, ancak burada bir arkadaş memnun kalmadığını söylemişti. Ben de karıştırdığım için tam yorum yapamayacak olsam da pek de iyi olmadığını söyleyebilirim. Yine de denemekten zarar gelmez; o da bildigimiz ağaç sonuçta, bir zararı yok. :) Başka markalarda da var, onlara da bakılabilir tabii.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2688 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR