Kedinin Kafa Bölgesi ?

efruzg
efruzg

114397 Puan

5aylık yeni gelen kedinin boyun altında siyah birşey gördüm ellemek isteyince böcek olduğunu farkettim hareket etti kafasında çıktı . Bir türlü yakalayamadım çünkü derinin üzerinden hareket ediyor. Bu ne olabilir? (Aşılı)


5 CEVAP

Muzeyyennb
Muzeyyennb

113851

Kene olabilir mi?

Heiter
Heiter

115202

Pire, tüy dibinden zıplamaz. Ancak hayvan kendini kaşırsa veya pire dışarıda kalırsa zıplar. Pireyi, tüy diplerini açmadan göremezsiniz. Yakalamaya çalışırsınız fakat derinin üzerinde çok hızlı hareket eder. | Bence kediniz pirelenmiş. O gördüğünüz sadece bir tanesi. Mutlaka ense damlası yaptırın. Aşılı kedide ense damlası zararlı olabilir belki. O yüzden mutlaka veterinere danışın ama ne yapacaksınız bir an evvel yapın derim. Pire kan emen bir canlı. Kedinizin sağlığı için pirelerden kurtulmanız lazım. | Not: Pire olup olmadığını anlamanın bir yolu da ıslak bir mendille tüylerine bastırın. Su ile temasta kırmızı bir renk verir çünkü. Banyoda vs.de kırmızı noktalar varsa onlar da belirtidir.

SudeBulut15
SudeBulut15

1015

Kene veya pire olabilir. Kene ise onu deriden çıkartmanız lazım. Yoksa kötü şeyler olabilir kedinize. Allah korusun.siz çıkartamıyorsanız bir veteriner yardımıyla keneden kurtulabilirsiniz. Lütfen çabuk o keneyi çıkartın.

efruzg
efruzg

114397

Kene nasıl birşey biliyorum evden başka ortamda yaşamadı hiç, kene olamaz... pire zıplıyor diye biliyorum ?

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

PİRE

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 631 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR