Lösemi Aşısı

Merhaba


Kedimin tüm aşıları tamamlandı fakat lösemi aşısı olmadı. Veteriner Türkiye'de Lösemi aşısı bulunmadığını söyledi. Aynı durumla karşılaşan var mı? Lösemi aşısı olmazsa bir problem olur mu?

10 CEVAP

Gul36
Gul36

113362

Lösemi aşısı uzun zamandır yok ülkemizde. Ancak bu aşı oldukça riskli bir aşı. Yurt dışı bloglarının çoğunda önerilmediği yazıyor. Okuduğuma göre, hiç dışarı çıkmayan ev kedilerinin bu hastalığa yakalanma riski %1, dışarı çıkanlarınsa %30'muş. Bu aşının kanser tümörü oluşturma riski olduğu ve çok da etkili olmadığı için veterinerler önermiyor. Ayrıca test yapılmadan aşı yapılan kedilerin, eğer lösemi taşıyıcıysa 1 gün içinde yaşamını kaybetme riski de var. Kedinin testleri yapılıp da bu aşının sorun olmayacağı görülürse önlem olarak yaptırılabilir. Sizin isteğinize kalmış bir şey yani.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

yapılması gereken bir aşıdır bu yavruyken çift doz uygulanır sonrasında senede 1 yapılır . ayrıca Türkiyedede var bu aşı , sadece bu dönemde aşılarda büyük sıkıntı var lösemi özellikle zor bulunuyor çünkü seçimden sonra mama ve ilaç konusunda bir durdurulma yaşanmış.

Scot
Scot

11075

Bende araştırdım ama çoğu kişi yaptırmamış gerek görmemiş.hatta lösemi aşısı varsa insanlara yapsınlar diyenler var.para tuzağı diyenler var bilmiyorum gereklimi

Gul36
Gul36

113362

Ben yaptırmadım. Veterinerimizde yoktu. Zaten o da gerek yok ama geldiğinde illa yapalım derseniz yaparız demişti.

Teşekkürler

dilaykablan
dilaykablan

15922

Lösemi aşısı baya bir süredir Türkiye'de yok, ancak bazı veterinerlerin elinde önceden kalanlar bulunuyor. Ben ilk kedime yaptırmıştım ancak kan testi vs. yapıldıktan sonra yapılması gerektiğini öğrendim. Veterinerler hiçbir kontrol yapmadan uyguluyorlar aşıları. Yaptırmak istiyorsanız ve İstanbul'daysanız Göztepe Feneryolu All Animal Veteriner Kliniği'nde lösemi aşısı en son mevcuttu.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Bu aşının bir işe yaradığı tartışmalıdır ayrıca bu aşı riskli bir aşı olarak görülüyor çoğu insan tarafından bazı vetlerde buna dahil ben yaptırmadım yaptırmam her uygulama veterinerin dediği her şey faydalı zannetmeyin vet bir parazit tedavisi yapar 50 tl alır aynı tedavi oysa 3 tl mümkündür üstelik vete gitmek gerekmez bazı vetler işi süsleyip aman olmazsa olmaz diyerek geçimleri bu olduğu niçin kitleleri yönlendiriyorlar.E yönlendirilmek isteyenlerde diplomaya bakınca harcıyorlar harcıyorlar ama yanlış teşhisler uzun uzadıya uzatılan sözde tadaviler nedense mağdur olan hep aynı taraf.Netice veterinerinizi seçerken maddi çıkarı önceleyen biri olmamasına dikkat etmeliyiz.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Mühim olan karma aşı .

Evet Veteriner de aynı cevabı verdi şuan bulunmuyor gelince yapabiliriz dedi ama düzenli takvimden aksaklık oldu aşı Türkiye'de olmadığı için

Peki teşekkürler, @Gul36 siz yaptırdınız mı kedinize?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 638 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR