Kedim De Pire Var

bendeniz
bendeniz

269 Puan

Kedim daha çok ufak iki aylık yikayamiyorum ama üzerinde pire var ne yapmam gerek

6 CEVAP

michellehazel
michellehazel

4071

Ben ufaklıklarım için boş bir sprey şişesinin içine elma sirkesiyle biraz su karıştırıp, kafasına gelmeyecek şekilde sırtlarına ve göbeklerine sıkıyorum. Pireler kafaya doğru kaçınca da cımbızla tek tek çekip öldürüyorum (tabi kedinin canını yakmadan, çok dikkatli çekmek lazım). Bunu ilaç sürecek kadar büyüdükleri zamana kadar uyguluyorum biraz uğraştırıyor ama kedilerime zararlı bir şey vermekten kat kat iyi olduğunu düşünüyorum. Pireleri öldüremem ben diyorsanız bir bardağın içine su koyun ve bulaşık deterjanı ekleyin suya. Kediden cımbızla çıkardığınız pireleri o deterjanlı suyun içine koyunca ölüyorlar.

aysencayli
aysencayli

1066

Veterinerlerde ya da pet shoplarda pire spreyleri satılıyor, fazla pahalı birşey değil. Bence kullanabilirsiniz.
Pire tasmalarını pek önermiyorlar. Umarım bu sorunu çözersiniz.....

MIRA
MIRA

706

Veterinere götürün küçükse parazit yapılamaz ama ona uygun bir sprey veya ilaç verebilir.Sakın hekiminize danışmadan petshoptan kalkıp bi pire ilacı almayın.Yılda yüzlerce yavru kedi zehirlenip bu yüzden ölüyor lütfen temkinli olun ve hekiminize danışın yavruya ilaç sürmek ancak onun izni dahilinde yapılabilir.

lala
lala

682

Kedilerde de ayni mi bilmiyorum ama ben kopegimi tatile giderken kopek ciftligine biraktim pire kapmis. Veterinere goturduk parazit damlasi gibi bir sey yaptilar. Birkac gun balkonda kaldi eve girmedi ve tiras oldu riske atmak istemedik, simdi kalmadi.

dogaonat0
dogaonat0

385

Pet shoplarda , veterinerlerde kedilere özel damlalar var enseden damlatılan onlardan alın ve dikkatlıca damlatın geçer :)

bendeniz
bendeniz

269

Çok teşekkür ederim arkadaşlar cvplariniz için çok küçük olduğundan şimdilik sadece sirke ile silmek gerektiğini soledi petshoptaki arkadaşlar bende ole yaptım şimdilik kaşıntisi geçti
Bu hafta veterinere gidicez artık aşılarını yaptıricaz şimdi daha büyük bi problem var yemek yemiyor sürekli şu içiyor sıcaktan mi bilmiorum ama ne yaptimsa olmadı konserve, kac cesit kuru mama banamisın demedi. Ve sürekli şu içtiğinden heryere küçük tuvaletinde yapıyor kuma alışık olan Parinaz çıldırmış durumda yetisemiorum galiba annem ikimizide kapıya koyucaktim :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1794 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR