Kedimi Kısırlaştırmalı Mıyım

Nazlisss
Nazlisss

907 Puan

Merhaba benim erkek Bi kedim var dışarı çok çıkmak istiyordu bende arada kucağıma alıp dışarıda gezdiriyorum şuan baş edemiyorum kısırlaştırmayı düşünüyorum ama dışarı çıkardığım için kısırlaştırdıktan sonra da dışarı çıkmak isteyeceğini söylediler ne yapmalıyım onu dışarıya alıştırmak daha iyi mi olur onun için

8 CEVAP

Scot
Scot

11075

Erkek kediyi kisirlastirmayi cok onermiyorlar.bilgilendiren olur yine

AyseBerraAydin
AyseBerraAydin

12420

Hayır daha iyi olmaz. Dışarıda hamile bırakacağı kedileri ve doğan Yavru kedilerin hayatını Füsun muyor musunuz ?Kısırlaştırın. Bir süre sonra isteği bitecektir. Veterinerler size şunu demek istemiştir ; kediler kızgınlık dönemine girdikten sonra kısırlaştırılırsa kanında vs. Bir miktar hormon kalacağı için bu hareketleri bir süre devam ettirecek fakat bu hormonlar bitince yenisi gelmeyeceği için dışarı çıkma isteği de kaybolacak. Sabredin ve dışarı alıştırmayın kesinlikle kedinizi.

tuandil
tuandil

2002

Dışarı çıkma konusunda benim kedim de seviyordu hatta eve soktuğumda kapının önünde ağlıyordu çıkmak için veterinerimiz bana çıkarmamam gerektiğini söyledi eve alışmasını zorlaştırır diye. Bir süredir çıkmıyor ve şuan daha az kaçma girişimi var.

AyseBerraAydin
AyseBerraAydin

12420

Füsun: düşün

tuandil
tuandil

2002

Kısırlaştırmalısınız. Zaten kısırlaştırma yaşı geldiyse bu işlemi yapmak kedinizin sağlığını olumlu yönde etkileyecektir. İşlemden sonra Ayşe hanımın da dediği gibi bir süre davranışları devam ediyo kanda hormon seviyeleri kızgınlıkta aşırı yükseldiğinden ve testis dışında bizler gibi böbrek üstünden de sentezledikleri için. Ama işlemden sonra testis ortadan kalkacağı için 1 ayda normal haline döner tekrardan.

Ben bugün kedimi kısırlaştırdım ve en iyisinin bu olduğunu söylediler bana da. Kızgınlık döneminde acı çekiyordu ve kısırlaştırmak kedinin ömrünü uzatıp uysallaştırıyor. O yüzden kısırlaştırmanı öneririm :)

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

kısırlaştırın ama sürekli dışarı çıkan kedi yine çıkacak buna emin ol tecrübeyle sabit.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Kısırlaştırırsan felv kapmaz hiç olmazsa.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 516 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR