Lütfen Yardımcı Olur Musunuz? Kedimde Haydut Denilen Kedi Kişilik Bozukluğu Olablir Ne Yapmalıyım?

Alisanokyay
Alisanokyay

733 Puan

Merhaba daha öncede 2 kedimi kavga ettiğine dair sorular yazmıştım. Gözlemlerime ve okuduklarım yazılara göre bir kedimde kişilik bozukluğu haydut olarak adlandırılan bir rahatsızlık var. Diğer kedim nereye gitse onu yalayarak kaldırıyor yattığı yerden bizim yanımıza geldiğinde ve diğer kedim su içmeye giderken bile diğeri içip yemicek olsa dahi onu rahatsız ediyor. Oyun oynatacağım zaman diğeri oynamak istemiyor ama ona rağmen diğer kedimi uzaklaştırıyor. Fakat bunları yapmasına rağmen birlikte oyun oynayıp yatıyorlar arada. Şu sıra bu rahatsız etme olayı çok artmış durumda. Bu konu hakkında bilgisi fikri olan varsa nolur yardımcı olabilir mi ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Şimdiden teşekkür ederim.

12 CEVAP

betulyasar
betulyasar

1017

benim küçük kedim de büyük kedimi çok kıskanır ve rahatsız eder bazen de o kadar güzel oyun oynarlar ki az önce büyük kedimi çıldırtmamış gibi davranır bir anda. Normalin üstünde bi durumsa aşırı kıskançlık hakim olabilir. Ucundanda olsa kızgınlık dönemini yaşıyor olabilirler kısırlaştıktan sonra bebekleri olmasa da tamamen içlerinden o istek yok olmaz çünkü bazen kızgınlık belirtisi yapabilirler. Dediğim gibi kıskançlıktan çıktıysa artık durum çok aşırıysa fakültelerde hayvan psikologları bulunuyor diye biliyorum. Orayı bir ziyaret edebilir fikir alabilirsiniz. Benim afacanlar geçen yıl büyük bir kavga yaptılar aylarca bir araya getiremedik biri evde gezerken biri odadaydı hep fakültede psikolog kadına sorduğumda birini sahiplendirmem ya da dışarıya salmam gerektiğini söylemişti suratına kahkaha attım tutamayıp kendimi türkiye de böyle olabiliyor hayvan ruhundan anlayan insanlar. Sonrasında tamamen akışına bıraktık ikisinide eve bıraktık kendi kendilerine buldular anlaşmanın yolunu tekrar.

betulyasar
betulyasar

1017

Rahatsız eden kediniz diğer kedinizden küçük mü cinsiyetleri ne bu arada

Alisanokyay
Alisanokyay

733

yani bir çözüme bağlanıyor şuan bu yazıyı okuduğuma çok sevinçliyim. çok teşekkür ederim. ve bir şey daha sorabilir miyim 1 veya 2 günlüğüne şehir dışında olmam gerekecek bu süre zarfında onları ayrı odalarda mı bırakmalıyım yoksa aynı yerde mi?

betulyasar
betulyasar

1017

2 gün uzun bir süre ayrı odalarda koymanız fikrimce riskli olur birbirlerini görmeden tek takılmaya alışabilirler. Evde ki durumu da net bilmiyorum ama bence birlikte bıraksanız daha iyi. Tanıdığınız güvendiğiniz biri varsa siz yokken sabah akşam kontrole gitse iyi olabilir küçük canlılar siz yokken sakarlıkla başlarına bişey gelse acı çeker dünyanın binbir türlü hali. Hem kontrol olur hem de iyi anlaşıyorlar mı gözlemler bir tanıdığınız.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Bir,inin baskın karakter göstermesi normal 3 kedim var hepsi farklı otoriteye sahip 3 üde dişi patroniçe en serti bir alt kademedeki orta sert en alttaki çok mülayim.

Alisanokyay
Alisanokyay

733

evet küçük 2side dişi ve kısırlar 1 ay önce kısırlaştırdım 2sini birden

Alisanokyay
Alisanokyay

733

Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Alisanokyay
Alisanokyay

733

Tabi kedilerde o durum söz konusu fakat 1buçuk yıldır birlikte yaşıyorlardı. Sonrasında bu durum ortaya çıktı ve geceleri biz odadayken bunu yapıyorlar onun dışında bir sıkıntı yaratmıyorlar. Birde anlattığım gibi rahatsız etme durumu var. Ve Betül hanım veterinerle konuştum sakinleştirici vermeden ayrı odalarda tutun şehir dışındayken sesi fakat bende sizin düşüncenizdeyim ama kararsız kalmış durumdayım iyice nasıl ne yapacağımı bilemiyorum. 1buçuk yıldır yoktu birden ortaya çıktı. Bu gece yalnız bırakıp bi kamera ile izlemeyi düşünüyorum sorunun nerden çıktığına dair.

betulyasar
betulyasar

1017

Bulabildiniz mi sorunun ne olduğunu

Alisanokyay
Alisanokyay

733

o geceden beri evde misafir olduğundan yalnız kalmadılar. Fakat bi hırçınlaştılar sanırım oyun oynarken birisi rahatsız oluyor ordan doğuyor olay

betulyasar
betulyasar

1017

Kedi otunu araştırın isterseniz bi biz kullanmadık ama olumlu yorumlara rastladım internette sakinleştirici etkisi olduğunu okumuştum hırçın kedilerde

Alisanokyay
Alisanokyay

733

Onu duydum fakat pek çok kedi sevmiyor diye biliyorum ama durum devam ederse onu bende düşündüm bi denicem yine de

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 910 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR