merhaba arkadaşlar yaklaşık 1-1.5 ay önce arkadaşım bakamadığı için kedisini sahiplendim. Evime bize falan alıştı ama aldığım 1.5 kiloluk mamada neredeyse bitti. Proplan kitten mamasını almıştım. Bu aralar giderlerim biraz arttı maalesef bir iş girişimi olduğu için. Biliyorum bu candan kısmak hiç mantıklı bir hareket değil ama başka çarem yok. Zaten gidip dandik mama alma gibi bir fikrimde yok. Proplan, N&D, Acana kadar kaliteli olmasa da bunların birkaç tık altı mama önerisi alabilir miyim acaba? Bu ürünlerin kilosu sanırım 250-300 TL arasında geziyor genellikle. En azından şu an kilosu bana 150-200 TL civarına gelecek bir mama önerisi alabilirsem çok iyi olur. Birkaç yere baktım Lavital, Enjoy, Advance önermişler ama bunlar hakkında da bilgim yok maalesef. İlk kez evcil hayvan besliyorum. Yaş mama olarak Felix'in 4 lü paketini alıyorum haftada 1 veriyorum veteriner önermişti. Kilosu o paralara iyi mama yok hayvana çok zararı olur derseniz de artık bir süre düşük gramajlı kaliteli markalardan devam edeceğim zorlasada.
Durumun yeterse advance kitten alabilirsin 10 kg 2700 3700 tl aradında değişiyor internet sitelerinde fiyatı. 3 4 veteriner gezdim hepsi premium olarak bunu öneriyor. Ve gittiğim veterinerler proplandan uzak dur diyorlar. Bir veyerinere göre konuşmuyorum görüştüğüm veterinerler hep proplanı kötüledi
Felicia, prochoise, spectrum lowgrain
brit dediğiniz acaba brit care mi oluyor? zaten elimde sokak kedilerine verdiğim paw-paw diye bir mama var 15 kiloluk. içeriği vasat olsun istemiyorum eğer öyleyse düşük gramaj kaliteli markaya yönelebilirim bir süre. 8 kilo tavuklusunun kilosu yaklaşık 200 liraya denk geliyor o iyiymiş aslında. tavuklu mama çok tüy dökme yapar mı acaba?
Fitmin'e gelecek olursam zaten bunun kilo fiyatları premium markalarla yarışıyor 250 liradan aşağı bulamadım.
felicia önerileri gördüm ama felicia almaktansa bonacibo almak daha mantıklı çünkü felicia fason bir ürün ve bonacibo ile içeriği aynı, ama marka değişince fiyatda değişmiş oluyor.
yazdığınız fiyat aralıklarında bonacibo ve reflex plus olabilir.
fitmin iyidir ama istediğiniz fiyat aralığında bulmak imkansız ancak skt geçen ürünleri ucuza satıyorlar, ucuz fiyat görürseniz aldanmayın.
sanabelle olabilir 10 kg lık paket olursa kilosu 180 tl civarında, 2 kg lık paketler kilo 250 civarında.
bütçe açısından düşündüğümde benim tercihim bonacibo olurdu, fabrikasından satış olduğu için ucuz almak mümkün, aynı özelliklerde mamalar çok daha pahalı satılıyor.
Aynı kararsızlığı ben de yaşıyorum sizin gibi, bir sürü mama arasından içeri iyi mama bulmak çok zor. Bir kaç video izledim ve bende lavital-solomon arasında gidip geliyorum
Prochoice pro 38 kitten nasıl olur acaba?
advanceyi bana orta segment diye önermişlerdi ve fiyatının bu kadar olduğunu tahmin etmemiştim ben. Demek ki en üst seviye markalardan biriymiş. Bana dediğim gibi şu an orta segment bir mama gerekiyor ama hangisini seçmem gerektiğini bilmiyorum. Prochoice, Solomon, Bonacibo, Felicia ile karşılaştım tabii bunların hangisini seçmem gerektiği konusunda bilgim yok. Yine dediğim gibi eğer bunlar aşırı vasat kalıyorsa 10-12 kiloluk paketler yerine şimdilik 1.5-2-3 kiloluk paketler alacağım Royal Canin gibi markalardan.
1.5 3 kiloluk alırsan totalde daha çok zarar edersin. Felicia fiyat performans olarak orta-iyi bir mama
Sanabelleyi söylemeyi unutmuşum sanabelle kaliteli bir alman markası bakabilirsin fiyat olarak 10 kg uygun
Brit markasını öneririm. Hem fiyatı uygun. Hem de kaliteli. Türk markası mama çeşitleri sokakta yaşayan hayvanlar için yapılıyor. Kalitesi ona göre yani. Yabancı markalara yönlenirseniz daha iyi.
Fitmin güzel
valla lavit hakkında çok kötü yorum okudum o yüzden tırstım biraz. solomon hakkında kötü yoruma denk gelmedim ama iyi yorumda çok göremedim maalesef. hangi markaya baktıysam herkes ilk paketler güzeldi sonradan bozdu diyor. bonacibo fabrikasını falan aşırı övüyorlar ama yok şu çıktı yok bu çıktı yorumları korkutuyor. bu gidişle parayı basıp virbac falan alacağım veterinerden herhalde. her mamada sürüyle sorun okuyorum kediyi neyle besleyeceğime şaşırdım valla :D Bunlar bir yana şu an Pro choice kitten 38, bonacibo, sanabelle ve solomon arasında kaldım bende. sanabelleye daha yakınım diğerlerinden. 10 kilosu 1900 TL'ye mi ne satılıyor. sadece bu %25 kümes hayvanı olayını anlamadım. bazıları riskli derken bazıları taze et diyor kafam allak bullak oldu pazar günümü mama araştırmaya adadım ama kesin bir karar veremedim hala.
arkadaşlar royal canin, hills, sanabelle, pro plan, n&d arasında bi sıralama yapacak olsanız nasıl yapardınız
1- n&d
2-sanabelle
3-Hills
4-royal canin
5-pro plan
Sanabelle ile hills yer değiştirebilir ama f/p olarak sanabelle daha iyi bana göre
sanabelle 10 kg kilosu 200 TL'ye geliyor N&D de maalesef böyle bir fiyat göremedim bir de N&D kediyi iştahlandırıyor doyurmuyor tarzı yorumlar gördüm. sanırım 10 kilo sanabelle alacağım taze et bulundurmasından dolayı. şu anlık tek takıldığım şey mamaların çoğu tavuk içerikli birkaç kişide tavuklu mama tüy dökümünü çok arttırır balık tercih edin diyor ama taze etli balık aromalı mama bulmakta çok zor bu fiyatlara.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor