Kedim Gece Beni Uyandırıyor

Senabarannn
Senabarannn

393 Puan

Merhaba kedimi yeni sahiplendim
1.5 aylık
Gece beraber yatıyoruz çünkü gelip benim yatağımda uyuyor bende kıyamıyorum fakat gece 3 saatlerinde 1 saatliğine uyanıyor ve o sırada beni de yalayarak uyandırıp onunla oynamamı istiyor ne yapmalıyım?

9 CEVAP

felishuman
felishuman

10828

Gece siz yatmadan önce kedinizle 1 saat falan oynayın iyice yorulsun sabaha kadar uyur. Mamasını suyunu da yatmadan tazeleyin gece acıkırsa kendi gidip yer sizi uyandırmadan:)

Senabarannn
Senabarannn

393

Peki başka bir yerde yatmaya nasıl alıştırabilirim?

yaseminece
yaseminece

5184

Başka yerde yatmaya alışmıyorlar inatçı olduklarında.Ne varsa denedik bunun için,ama 1.5 yaşına geldi bizim inatçı keçi hala yatağına gidip yatmıyor:) 2 kediyle uyuyorum mecburen,ama rahatsız edici bir durum değil bence o kadar.Bazen siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın inat edip inmiyorlar yataktan.Çok garip hayvanlar gercekten o anki ruh hallerine kalmış gibi bir şey:)

felishuman
felishuman

10828

Onu hiç bilmiyorum inanın. Kediler başına buyruk canlılar, nerde yatmak isterlerse orda yatıyorlar benim kedim de öyle. Belki yatmasını istediğiniz yerlere catnip denilen şeyden koyarsanız/sıkarsanız orda yatmayı tercih edebilir. Yine de sizin yerinizde olmak isterdim Şeker benim yanıma sadece sabahları gelip yatıyor çünkü. Genelde ilgili değil:)

Scot
Scot

11075

Sizden önce biri daha yazmıştı kedime yeni yatağına nasıl alıştırabilirim gece yanıma geliyor dedi.kedi otu diye bişey önerdiler kaynamış suda demleyip süzüyormuşsun.sonra bi sprey kabına doldurup yatmasını istediğiniz yere sıkıyormuşsunuz artık hep orda yayıyormuş.bi araştırın isterseniz

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Yavru ise özellikle tek yaşıyan kediler sahibinden ayrılmak istemez ayırırsanız ağlar asla yalnız kalmak istemez ben gece yanımdan ayırmıyordum evet dediğiniz gibi uyanıyordu elimle oynayıp biraz yorunca uyuyordu ayrıca kednişni güvende hissetsin diye ara ara uyanmasa bile dokunup seviyordum çocuk büyütmek zordur fedakarlık ister zahmetsiz olmaz.

privacy031
privacy031

974

bence odanızın kapısını kapatın uyurken.. 1-2 ay miyavlıyorlar. daha sonra alışıyorlar..benimki şu anda yatak odama hiç girmiyor. kendi halinde salonda uyuyor..

cansulumos
cansulumos

1383

benimki de aynı :) hatta yavrum gelip saçımda yatıyor sürekli sıkılınca yüzümü yalayıp uyandıyor sonra canı istediğinde de gidiyor.. Kesinlikle buna çare bulamadım ama şimdi şimdi o da alıştı herhalde biraz saçımda yattıktan sonra gidiyor :)

ElifYormazz
ElifYormazz

1710

gece avlanmak için uyanırlar doğaları gereği. fakat siz uyku düzenini sizinki gibi ayarlayıp gündüz uyutmazsanız düzelir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1717 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR