Kedim Mama Yemeyi Bıraktı

Cyborg
Cyborg

1339 Puan

Merhaba. 11 aylık erkek tekir bir kedim var. Kendisi çok obur. Yaklaşık 5-6 aydır kuru mama olarak Brit Care kullanıyorum. Haftada 2 kere de yaş mama. Ama kedim 3 gün önce mamasını yemeyi bıraktı. Tamamen değil ama işte ortalığı mama diye yıkan hayvan yarısını zorla yiyor gerisine asla dokunmuyor. Önce mama bozulmuştur ya da sıkılmıştır dedim ve aç kalmasın diye bundan önce severek yediği ND'den sipariş ettim hemen. O gelene kadar geçen 1 günde tamamen yaş mama verdim. Yaş mamaya delirdiği halde onları da hep yarım bıraktı. Bugün ND geldi ona da aynı davrandı. Malt macununu çok sever, onu bile iştahsız yiyor. Mama kabını gelip koklayıp üstünü kapatma hareketi yapıp gidiyor sürekli. Bunu normalde çok sevdiği bir yaş mamayı bitirdikten sonra yapardı. Sonra dedim acaba oraya tuvaletini mi kaçırdı mama kaplarını değiştirdim, yerlerini de değiştirdim. Yine gelip koklayıp üstlerini kapattı. Suya da aynısını yapıyor. Bunun harici bir sorunu yok. Yani enerjisi yerinde ama sıcaktan hemen köpek gibi solumaya başlıyor birazcık da kilosu var o yüzden fazla koşturmuyor. Dışkısı da normal. Yarın veterinerini arayacağım ama var mı bir fikri, tavsiyesi olan?

6 CEVAP

felishuman
felishuman

10828

Yapılabilecek her şeyi yapmışsınız.. Kızgınlığa girmiş olma ihtimali var mı? Benim aklıma direkt bu geldi ama başka bir sıkıntısı da olabilir; umarım yoktur.

Cyborg
Cyborg

1339

Aa kızgınlığın öyle bir etkisi olduğunu bilmiyordum. Evet ilk kızgınlığına girdi oğlum yakın bir zamanda. Hem sıcak hem kızgınlıklık kombo yaptı çocuğa demek ki. Veteriner de başka bir sorun bulmazsa güzel. Çok teşekkür ederim. :)

aleynacamgoz
aleynacamgoz

5174

sıcak maalesef hayvanları çok etkiliyor benim kedim de yemeğini sadece acıktı diye yiyor bu aralar normalde biri önünden alacakmış gibi iştahla hızlı hızlı yerdi ama havalar çok ısındığından beri bu şekilde; inşallah önemli bi sorun yoktur ben hava sıcaklığına veriyorum ama yine de veterinere götürmenizi öneriyorum belki de kızgınlıkla ilgilidir arkadaşın da dediği gibi

FulyaNur
FulyaNur

457

Büyük ihtimalle yediği mamadan memnun değildir mama markasını değiştirmeyi dene

Kendiniz mama yapabilirsiniz sadece suda tavuk haslayip verebilirsiniz

Nergizl
Nergizl

658

Kuru mamasını bir miktar ıslamak kedinizin yemesine sebep olabılır ılık su aktarın yiyecegi mamanın uzerıne

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6127 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR