Kedimde Pire Olabilirmi

Sedaegeths
Sedaegeths

248 Puan

Kedime 4 gun öncesinde ic ve dis parazot yapildi ense damlasi suruldu fakat son iki gundur ozellikle bugun kendini tirmalayip tuylerini istiriyo ve kasiniyo pire olma ihtimali varmi tuyleri cok sık ve uzun oldugu icin bi sey goremedim

9 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

pire de olabilir başka bi deri sorunu da olabilir ne kadarlık bilmiyorum ama iyice bi tarayıp tüyleri havalandırarak bakmanızı tavsiye ederim hem pire hem de böyle kaşınmış tüy döküntüsü olmuş yerler var mı diye.

Sedaegeths
Sedaegeths

248

2 aylik ama dedigim gibi dis parazit ve ense damlasi yapildi pire ihtimali nasil olabilirki

aleyn
aleyn

113859

ense damlaları genelde yumurtaları öldürmez yumurtalardan çıkan pireler de zamanla kediyi ısırdıkça ölür ya da uzaklaşır ama arada kaçanlar da olabiliyor. tam olarak kurtulmak birkaç kereden sonra mümkün oluyor. biberiye yağ varsa siz de aynen ense damlası gibi ensesine 2 dalma damlatabilirsiniz kokusu uzaklaştırmak için işe yarıyor.

Sangcu
Sangcu

775

Umarım egzama değildir

rumeren
rumeren

1837

kedinizi ıyıce kontrol edın

Heiter
Heiter

115202

Ense damlası yüzünden de kaşınıyor olabilir ama 4 gün geçtiğini söylemişsiniz. Ense damlaları (yanlış bilmiyorsam) ilk 6 saatte etki etmeye başlar ama bu süreçte pireler kan emmeye çalışırken öldüğü için ilk zamanlar böyle olabilir. Aslında ilaçlar, "pire dokunduğunda" etki ettiğini yazar ama ben böyle gözlemledim. Kedinizin tüy diplerini gözlemlemeye çalısın. Birkaç noktaya bakarsanız (eğer pire varsa) görürsünüz zaten. Bir de pirenin olması durumunda yerde ölü pireleri görürsünüz zaten çünkü parazit uygulamasını yaptırmışsınız.

Sedaegeths
Sedaegeths

248

Ya simdi baktim resim gonderemiyorum ama kedimin bi bolgesinde tam olarak goremedim tuylerinden dolayi kirmizi yuvarlak yara benzer bi sey olusmus

Heiter
Heiter

115202

Kaşımaktan olmuştur ama kaşınmasının sebebi sadece pire olmayabilir. Yanlış yönlendirmiş olmayayım yani. Bir muayene ettirseniz iyi olur derim.

nebahatttttt
nebahatttttt

1195

olabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 418 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR