Kedim 3 Aydır Neden Kusuyor ? Yalvarırım Yardımcı Olun

buraaksever
buraaksever

291 Puan

Scottish fold cinsinde Sushi adında bana ücretsiz sahiplendirilmiş 1 yıl 3 aylık bir kedim var. Kedim üç aydır belli aralıklarla sürekli kusuyor, bu kusmalar her sabah oluyor ya da bir gün kusuyor bir gün kusmuyor ? Beyaz şeffaf köpük su gibi kusuyor. Kedimi veterinere götürdüğümde kan tahlili yapıldı ve sonuçlarda bir şey olmadığını söyledi gastrit gibi birşey olabilir dedi hap kullandım bir hafta sabah akşam kusmalar biraz olsun azaldı. İlaç bitince kusmalar devam etmeye başladı. Başka veterinere götürdümyine kan tahlili yaptı bir ayda 2 kan alma daha sonra ilaçlı röntgen çekilmesi gerekirken normal çekmiş bişey yok midesinde dedi.hala kusuyor. Maddi ve manevi yönden gerçekten bitmiş durumdayım çok üzülüyorum bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum başkalarının başınada geldiyse yada veteriner biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim. İzmir’de öğrenciyim.

4 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Kusma durumunu biz ense damlasından ve narkozdan sonra yaşadık. Bir sefer de yerleri sirkeli suyla sildiğim zaman (sirkenin oranını fazla tutmuştum) kokusu yüzünden kusmuştu. Acaba bu ara ara kusmalar aşı sonrası döneme mi denk geliyor, onu düşünmek lazım sanırım. | İkinci bir husus da, eğer tüy dökümü fazlaysa kediniz kendini yalarken olması gerekenden daha fazla tüy yutuyordur. Tüy topakları aşırı olursa iştahta kapanma ve kusma olabiliyor. | Mamayla ilgili olduğunu sanmam çünkü köpük şeklinde kusuyormuş. Çok fazla malt macunu da bu soruna sebep olabiliyor diye biliyorum. Aklıma daha fazla seçenek gelmiyor doğrusu. | Veteriner sorunun kaynağını nasıl bulamamış, ona da şaşırdım. Acaba başka bir veterinere bu tahlil sonuçlarını gösterseniz nasıl olur? Ya da bir de başka veterinere danışsanız? Böyle söylüyorum ama maddi anlamda sizi zorlayan bir durumun içinde olduğunuzun da farkındayım. Umarım konu hakkında farklı cevaplar da gelir ve sorununuzu çözebilirsiniz.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Bende İzmir’de oturuyorum doğa veteriner polikliniğine (klinik değil poliklinik dikkat edilmesi gereken husus çünkü hem klinikleri var hemde poliklinikleri) birde rönesans veterinere götürebilirseniz daha ayrıntılı araştırıp yardımcı olurlar die düşünüyorum. Benimde kedim haftalarca aynı saatte kusuyordu gastrit demişti Başka bir veteriner daha sonra doğaua gidip 1 haftalık bir tedavi ile sağlığımız yerine gelmişti. Çok geçmiş olsun dediğiniz gibi gastrit olabilir kronikleşmiş gibi gözüküyor.

ikoral
ikoral

193280

Malt kullanıyor musunuz? Kediler tüylerini yalayarak temizler. tüy topaklarını malt isimli macunla kusarak ya da dışkılayarak çıkarırlar. siz eğer kullanmıyorsanız tüy topaklarını kusarak çıkarmaya çalışıyor ve çıkaramıyor olabilir. tüy topakları tıkanmalara da yol açabilir. Veterineriniz bu basit ama önemli ayrıntıyı gözden kaçırmış olabilir.
2. yedirdiğiniz mama kaliteli bir veteriner ürünü değilse yine kusmalara yol açar.

zuhall
zuhall

10265

Benim kedimde alerjik astim cikti. Oksuruyordu ve oksurugu siddetli olursa da kusuyordu. Biz once hep kusmaya calisiyor saniyorduk ama oksurmeymis. Bu tur karisikliklar olmamasi icin kedinizin bu sekilde kusarken bir videosunu cekin. Onunla beraber daha kapsamli bir hayvan hastanesi ya da fakulteye gidin.Sikayetinizin gecmedigini ozellikle belirtin.Ve gerekirse endoskopi falan yapilmasi gerek oyle tani konmadan yollamak nedir anlamiyorum ki:/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 593 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR