Kedim Tırmalama Tahtasına Gitmiyor + Kedi Çimi Gereklimidir?

herautte
herautte

2945 Puan

Heracım çok yaramaz bi paticik, Koltuklarımı ve perdelerimi tırmalamaya başladı, oyun oynarken ellerime ve ayaklarıma pati atıyor bazen ısırmak istiyor, ama ben buna alışsın istemiyorum pek :) tırmalama tahtasına nasıl alıştırabilirim, kedi otu spreyi sıktım ama çok fazla işe yaramadı.
ve kedi çimi gereklimi , gerekliyse önereceğiniz çimler yada otlar varsa sevinirim pati kardeşlerim :)

4 CEVAP

AyseBerraAydin
AyseBerraAydin

12420

Merhaba ilk öncelikle oynarken tırmalama ve ısıtma olayına gireyim. Yavru kediler herşeyi oyuncak ve birer av olarak görürler ısırdığı zaman ağzına veya eline yumuşak bir top tarzı bişey verin ya da bir oyuncağını. Tırmalama tahtası içinde patilerini tutup tornalama tahtasına sürtünme her gün yapın düzenli olarak. Kedi çimi konusuna gelirsek eğer, evet kedi çimi kediler için gerekli ama öyle hayati bir önem falan taşımıyor vermezseniz pek birşey olacağını sanmıyorum arada verebilirsiniz az az. He bu arada kedi çimi kedilerin sindirimini kolaylaştırmak ve tüy yumaklarını sindirmek için önemli ama onun yerine malt macunu falan verilebilir veya anti-hairball mamalar ve ödül mamaları var. Ne kadar işe yararlar tartışılır ama :/ Kedi çimi markası konusunda öneride bulunamayacağını hiç kullanmadım çünkü. Ama zaten çok da çeşit yok kedi çimi markalarında

tuandil
tuandil

2002

Bizimki de halılara yapıyordu tırmalama hareketini ben her seferinde tırmalama tahtasına yönlendirdim onu. Bir de köpükten topu delip iple üstüne bağladık onu sallayınca kendi de geliyordu tahtaya oyun oynıycaz diye. Bir de peluşlarla oynatırken tahta tepesine koyuyordum tırmanıyordu öyle öyle alıştı. Yine arada tahtasını göremezse halıya gidiyor gerçi ama :)

herautte
herautte

2945

Çok teşekkür ederim, açıklayıcı bir cevap oldu benim için gerçekten :)

Kedi otu ya da spreyi geçici şeyler kediniz yavaş yavaş alışacaktır herşeye.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 505 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR