Şehir Ve Ev Değiştirme

Sutunannesi
Sutunannesi

15873 Puan

Arkadaşlar merhaba. Bu sene üniversiteyi farklı bir şehirde okuyacağım için(muhtemelen) taşınacağım. Kedimi ailemle bırakmayı bir yandan istiyorum ama özel ilgi gerekli ve ailem o ilgiyi sağlayamaz. Üstelik bir rahatsızlığı olduğunda geç farkederler ve veterinere götürmek mümkün değil bensiz asla onu veterinere vs götüremezler. Aklım hep burada onda kalacak ve devamlı burda olmak isteyip bu sefer okulumu aksatacağım. O yüzden gideceğim şehire onuds götürmek istiyorum (tercihen uçakla). Fakat malum öğrenci evi olacak. Hem evi değişecek hem şehri gemde yaşadığı insanlar. Bu onun için çok büyük bir travma fakat şimdiden bir şekilde hazırlanmam gerek buna. Çok hassas ve stresli bir kedi sağlığı için endişe ediyorum birde bu taşınma ve farklı insanlar onu çok kötü etkileyecek biliyorum. Fakat ben bu durumu yapabildiğim kadar minimuma indirmek istiyorum. Ne gibi tavsiyeleriniz var bunun için. Hiç taşınmadı ve veterinere bile gidemiyor arabada nefes nefese kalıp 5 dakikalık yolda bağırıyor ağzından nefes alıyor deli strese giriyor böyle bir kedinin şehir ve ev değiştirmesinden bahsediyorux. Taşınma konusunda mutlaka tecrübeleri olan arkadaşlar vardır. Üstelik bu stres konusunda onu nasıl rahatlatabilirim kullandığınız ilaçlar vs var mı.

3 CEVAP

Friolero
Friolero

12756

Biz sürekli kedilerle uzun yola çıkıyoruz. Bu yollar 9 saatin altına hiç düşmez. Ve kedilerimden bitanesi de aynı seninki gibi box fobisi var. Kutusundan çıkarıyorum yol boyunca. İlk yarım saat miyavlıyo, ağzını açıp derin derin nefes alıyo ama sonra uyum sağlıyo yol boyunca uyuyor.


Ayrıca il dışında üniversite okursan yanında götürmelisin kedini. Tıpkı benim gibi ;)

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

???

bediss
bediss

2101

Bi' arkadaşım şehirlerarası seyahat ederken kedisini ilaç verip uyutuyordu, veterinerinize danışıp deneyebilirsiniz. Eve alışma konusuna gelecek olursak evinizi yerleştirip kedinizi öyle götürmenizi tavsiye ederim. Ortama alışması için Catnip kullanabilirsiniz. Kedinize eve yeni gelmiş gibi davranırsanız ve ona yanında olduğunuzu hissettirirseniz yaşacağı sıkıntıları bi' nebze azaltmış olursunuz.
Şu linki de inceleyebilirsiniz. http://www.kedi9.com/kedinizle-ilk-gun-icin-hizli-ipuclari/#google_vignette


Umarım kediniz çok sıkıntı yaşamaz, bol patili günler dilerim. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 610 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR