Arkadaşlar hayırlı geceler.. Bitterimin tedavileri bitti(farklı konuda anlatacağım) yarın kısırlaştırma işlemi için gideceğiz 10.5 aylık şu anda.. Arkadaşlar aslında başından beri bu şekilde düşünüyordum ilerisi için çünkü şimdilik 2 bir kediye maddi ve özellikle manevi olarak bakacak vaziyette değilim.. Zaten yavruları olduğu vakit ortalama 3 4 tane oluyor ve bu her sene
Cevaplarınız için Teşekkür Ederim.. Şu anda operasyonda Allahın izniyle ile sorunsuz çıkacak.
Ortlama 2 kez ve aynı şiddette Tekrarlanan bir durum.. Ve bu her kedi de devam edecek bir kısır döngü.. Belki ileri de kararım ve durumlarım değişebilir ve yavrusunu almak isterdim ama şu anlık imkanım yok.. Beni üzen mi desem farklı duygu mu desem bilemiyorum..bu işlemin kalıcı olup bir Daha yavrusunun olmayacağı ve Kendi hakkında karar alamayan bir kulda canlıda olsa hayatı hakkında karar vermek.. Ve aklıma takılan diğer sorular ise bu işlem sonrasında ruhsal olarak bir olumsuz etkisi olur mu? Veya karakterinde kırılma.. Hüzün üzüntü gibi durumlar? Çünkü zaten daha önce stresli travma yaşadık.. Bunlar haricinde fiziksel biyolojik olarak olumsuzluk yaratmaz deniyor ama ne kadar doğru? Karar verdim aslında ama yine de kafam karışık..
Örneğin bu işlem için daha da beklense mesela 1 sene kadar bunun canımıza ne zararı olur?İstekleri gerçekleşmediği icin mutsuzluk içerisinde olacağını sanıyorum agresiflik ve gerginlik devam edecek.. Bunun dışında dışarıya kaçma eğilimi ve idrar koku bırakması devam edecek istekle..
aksine kısırlaştırıldığında kızgınlıkta yaşayacağı stresten uzak daha mutlu, daha sakin bir kedi olacak. ilk günler zor geçebilir gönlünü yapmaya çalışın, ameliyattan sonra bir süre yaş mamayla besleyin. zaten gaz anesteziyse korkacak hiçbir şeyiniz yok. onların da yavru isteme gibi bir aklı yok içgüdüleri, hormonları ne derse onları yapıyorlar boşuna kendinizi üzmeyin.
Teşekkür Ederim.. biliyorum lakin işte yine de vicdan akla söz geçiriyor
Valla benim dişi kedim kısırlaştırdıktan sonra zil takıp oynamadığı kaldı. Sokaktan sahiplendim, sürekli doğum ve düşük yapan bir kediydi. Ha evet içgüdüsel olarak yavru istediğini görüyorum, yavru çağırıyor, evdeki kedilerimize annelik yapmaya çalışıyor, mamasını yemeyip onları çağırıyor ama onun dışında kafası rahat, deli gibi oyun oynuyor, sinirleri daha yatışkın. Sağlığı çok daha iyi. Erkek kedilerde ise evet biraz hayattan soğuma oluyor yalan yok, bir amaçları kalmamış gibi sürekli yatabiliyorlar ama sizin o kediyi kısırlaştırmadan bakmanız mümkün değil. Sürekli bağıracak, mutfağınıza kadar çiş yapmadan durmayacak. Ruhsal olarak acı çekecek. Çiftleştirirseniz daha beter kızgınlıkları artıp daha çok bağırıp daha çok koku bırakıyorlar. Kızgın dişiyi görüp gözü açılırsa yandınız. Kısır olmayan kediyi evde hapis tutamazsınız, hayvan için işkencedir. Her sene ortalama iki kez falan da değil, erkek kedi yaşı ilerledikçe kızgınlık seviyesi yaşlanana kadar artar, evde hapis olduğu için aşırı derecede kızgınlık belirtisi gösterir, geçmeyi bırakın sürekli artar. Ha kediniz gençse, koku bırakmaya başlamadıysa, çok sorun çıkarmıyorsa bir süre daha beklemenizde bir sakınca yok. Çoğu veteriner bir yaşını geçmesini öneriyor zaten.
Yanına dişi bile sahiplenseniz hiçbir işe yaramaz. Dişi kedi 3 gün kızgınlıkta oyalar sonra sonraki sezona kadar kedinizi yaklaştırmaz bile, kediniz yine deli deli koku bırakarak bağırır durur.
yanına sahipleneceğiz cana daha büyük eziyet olur. ayrıca kısırlaştırmanın faydalarını araştırabilirsiniz. inanın onlar hakkında verdiğimiz en masum karar kısırlaştırma. onların doğaları yok, avları yok, apartmanlarda yaşıyorlar, kuru mama yiyorlar. kediniz için gerçekten güzel bir şey yapmak istiyorsanız çiğ beslenmeye geçin veya ev yapımı yaş mamaya geçin. bolca kaliteli konserve yaş mama da iş görür.
kedileri kısırlaştırmamak daha zararlı ben bütün kedilerimi veteriner yönlendirmesiyle 5-6 aylıkken kısırlaştırdım çok şükür keyifleri yerinde. sadece ortanca kedim biraz kilo alsın diye beklemiştim kızgınlığa girdiğinde perişan oldu
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor