Kedimin Tripleri

rkyeda
rkyeda

4370 Puan

kedim biz birşeye izin vermeyınce yuksektekı eşyaları yere fırlatıyor sonra geceleri miyavlıyor mutfağa gidip tencereleri yere fırlatıyor sonra yine miyavlıyor.Bir keresinde sabah çaydanlığı yere fırlatmıştı ben bunu nasıl eğiticem? Ve mıyavlıyor evde boş boş halbuki herşeyını yaptım kızgınlığa girmediğine eminim bu arada
(erkek 7 aylık)

6 CEVAP

İkidir aynı soruyu sormuşsunuz, Kediyi dışlamak için bahaneniz bu mu ? yoksa etrafta sanki bir çocuk bakıyormuşçasına kırılacak şey bırakmamak mı ?

MinelG
MinelG

12959

Kediler genel olarak buldukları her şeyi yere atarlar zaten :) benimki de zevk olsun diye masada ne varsa canı sıkılınca yere atıyor.Kedileri eğitmek çok zordur o yüzden yapacağınız tek şey ortada kırılacak bir şey bırakmamak.Biz mutfağı zaten kapalı tutuyoruz ailem mutfağa girmesine izin vermediği icin bence sizde mutfağı kapalı tutabilirsiniz.Geceleri öiyavlamasının sebebi ise kediler genellikle sabahları uyur geceleri gezer o yüzden siz yatmadan 1 saat önce güzelce onunla oynayıp onu yorun :)

rkyeda
rkyeda

4370

ben kedimle çok fazla oyun oynuyorum aslında ve mutfağın kapısı yok malesef

rkyeda
rkyeda

4370

eğitmek zor

rkyeda
rkyeda

4370

affedersiniz nerden çıkarttınız dışladığımızı lütfen boş konuşmayın

beautifulcat
beautifulcat

10837

Merhaba, kedi eğitimi zordur ama eğitilince hep öyle gider. Öncelikle sakin olun. Mutfağa paravan tarzı kapılardan alabilirsiniz bu ilk adımınız olsun. İkinci olarak kedi kovucu spreyler var, neyi ellemesini istemiyorsanız onun üstüne bu spreylerden sıkın. Diyelim tezgahın üstünde blender var, blender'ın üstüne spreyi sıktıktan sonra blender'ı n üstüne (patisiyle ittirdiği bölüme) çift taraflı bant yapıştırın. Yanınızda mutlaka minik delikli fıs fıs spreylerden olsun. Gözünüz kedinin üstünde olsun. Ne zaman yapmaya başlarsa gidin, elinizdeki fıs fısı göstermeden kedinin vücuduna sıkın. Birkaç fıs. En fazla 10 gün sürer, bu süreden sonra da o davranışları yapmayı unutur. Yapmadıkça ödül maması verin. Unutmayın kediler cezadan değil,ödülden anlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 641 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR