Pi Re Ler

Friolero
Friolero

12756 Puan

Merhaba


Pirelenen bir kediye dış parazit ense damlası yeterli midir ? Bu damla pirenin yumurtalarını da öldürüyor mu? Her türlü öneriye açığım.

7 CEVAP

aysegunerr
aysegunerr

114944

Dış parazit damlası ne yazık ki pire yumurtalarından kurtulmada pek işe yaramiyor. Pirelenme için özel şampuanla yıkayıp (veterinerlerde satiliyor) şampuanla bir süre bekletmelisiniz bu esnada pire tarağı ile tarayıp pireleri ve yumurtalari toplayabilirsiniz. Her taramadan önce taragi elma sirkesi ile temizleyip taraktaki pireleri ve yumurtalari toplamalisiniz. Bu yikama isleminden sonra dış parazit uygulamı yapıp tamamen kurtulursunuz umarım ^^


Pire şampuanı yerine elma sirkesi papatya çayı vs. kullananlarda var. Ben de biberiye yağı ve hindistan cevizi yağını karıştırıp tüm vücuduna iyice yedirmistim sonra normal kedi şampuani ile yıkamıştım. Daha sonra papatya çayı uygulayıp taramıştım fakat iyi bir sonuç alamamıştık. Hala pireliydi ne yazıkki bazen bitkisel çözümler sonuç vermiyor.

Friolero
Friolero

12756

Aaa çook teşekkür ederim bunu öğrendiğim iyi oldu. Yarın bir tane alacağım o şampuandan çok sağ olun :)

Heiter
Heiter

115202

Daha evvelden bunu tecrübe etmiş biri olarak sirkenin işe yaramadığını söyleyebilirim. Sadece o süreçte evi temizlerken kullanın. Ense damlası en etkili ve bence tek etkili yöntem fakat ilaç özelliklerine iyi bakın. Tüm yaşam evrelerinde etkili olan ilacı alın. Yani hem yumurtaya hem larvaya hem de yetişkine etki etmesi lazım. Uygun dozu öğrenmek için veterinere danışabilirsiniz. Biz ilk veterinere danışarak aldık ama kilosunu biliyorsanız dozu sonradan ona uygun alabilirsiniz (ilacın kutusunda yazar zaten). Tavsiye edeceğim ürün de Bayer Advantage II. Ama evvelden uyarayım: Pirelerin tamamen geçmesi için üç uygulama lazım (3 ay yani) fakat yanlış anlaşılmasın, ilk uygulmadan sonra pirelerin çoğu ölüyor. Kalan uygulamalarda tek tük kalanlar gidiyor. | Bir de koli bandı alın. Çünkü gece gündüz yere dökülen pireleri toplayacaksınız. | Uygulamayı ensede doğru noktaya yapmak lazım yoksa bulaşır ilaç (ilacı veterinerde de uygulatabilirsiniz). Son olarak; evde başka kedi varsa ayırın veya gözetim altında tutun ki birbirlerini yalamasınlar.

Friolero
Friolero

12756

O kadar geç kaldık ki kedilerle ayırmak için...


Bu arada dün dış parazit yaptırdım ancak hangi ürün bilmiyorum yarın sorup öğreneceğim. sabah uyandığımda yatağımda toz gibi kücük kücük siyah şeyler vardı sanırım bu yumurtası, değil mi??


Yani şimdi ilk damlayı damlattığımıza göre bir daha ki damlayı 1 ay sonra yaptırmamız lazım değil mi?


Bir tane pire çıkardım vücudundan, tüylerim diken diken oldu. Öldüremedim bile zıpladı birden gitti kim bilir şu an nerde. Ya gerçekten çok irite oluyorum.


Çok teşekkür ederim cevabınız için. Hepsini dikkate alıyorum, çok sağ olun.

Heiter
Heiter

115202

İlacı yalamamaları lazım, çok tehlikeli. Yalarsa da kusar sanırım. | Yanlış bilmiyorsam yumurtalar, kepeğe benziyor; larvalar kurtçuğa. Su ile temas edince kırmızı renk veren siyah/kahverengi küçük taneler de pire dışkısı. Yetişkin pireleri tespit etmek kolay zaten. | Diğer sorunuza gelirsek; ilacın etkisiyle hayvanın tüy dibinden dışarıya zıplayan pireler konusunda şu anlamda endişe etmeyin: Onlar yaşamak için konağa ihtiyaç duyar ve bu arada insan üzerinde yaşayamazlar. Kedileriniz ilaçla korunduğu için artık zarar da veremezler. Yine de onları toplamak lazım elbette. İşte tam da bu yüzden koli bandını önerdim. Canlı bile olsa banda yapışınca kaçamıyorlar. Tek seferde 20 tane pire topladığımı bilirim (gün içinde sürekli topluyordum tabi). | İkinci uygulamanın zamanı sorunuza gelirsek, evet 1 ay sonra tekrarlamanız lazım. Bir dahaki sefere veterinerinize ilacın adını ve dozunu sorun derim. İlaçtan memnun kalırsanız ileride onu kullanırsınız veya tam tersi olur. Biz ikinci uygulamayı ucuz olsun diye yerli bir ilaçla yaptık ve hiç memnun kalmadık. Tek tük öldü pireler. Etki etmediğini rahatça anlıyor zaten insan. Markasını da sormamış eşim. Veteriner "yerli bu" diye vermiş. Ama paraya kıyıp iyi bir damla almanızı öneririm. Bayer'inkinin tanesi 40 liraydı en son. Malesef internette bulamadım (güvenilir bir sitede bulamadım yani.) Veterinerlerde bile uygun ürünü bulmak zor. Sadece yetişkin pireye etki eden ilaçları vermeye çalışıyorlar hep. Buna dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Friolero
Friolero

12756

İnanır mısınız bütün kafamdaki soru işaretlerini cevapladınız. O kırmızı şeylerin ne olduğunu dünden beri düşünüyodum :)


Gerçekten öyle bi durumdayım ki, parayı bile önemsemiyorum şu durumda 100 lira bile olsa eko yapıp alacak durumdayım :d


Tekrar çok teşekkürler :)

Heiter
Heiter

115202

Bilirim o duyguyu ben. Pireler de canlı varlıklar ama kedinizin kanını emdiğini bilince bu hale geliyor insan. Ezilen bir tanesini görmüştüm bantta, bildiğiniz kan depoluyor. O yüzden çok haklısınız. Şimdiden geçmiş olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 599 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR