Herkese selam,
Sokaktan sahiplendiğimiz yavru siyam kedim var, sahipleneli 4 gün oldu. Veteriner tahmini 3-4 aylık olduğunu söyledi.
İlk başta kuru mama veriyordum fazla yiyemiyor gibi geldiği için yaş mama verdim birkaç kez. Bu sefer de pek kuru mamaya ilgi duymamaya başladı 1 çay bardağı kadar koyuyorum mama kutusuna ama akşama kadar duruyor öyle nerdeyse. Üstüne yaş mama döküp karıştırınca biraz daha yiyor. Bu huydan nasıl vazgeçirebilirim bilemedim aç kalmasından korkuyorum. Ne önerirsiniz?
Teşekkür ederim deniycem mutlaka
elbette fırsatınız varsa çiğ besleme, ev yapımı yaş mama veya kaliteli konserve öneririm. maddi olarak zorlanıyorsanız son çare kuru mama öneririm. kuru mama vermek zorunda mısınız, ona göre fikir vereceğim
Yaş mamaya hemen alışıveriyorlar iş kuruya gelince inatçı oluyorlar. Bende ilk sahiplendiğimde kuru mama yemedi diye yaş mama verdim çok zor vazgeçirdim o sevdadan. Çünkü yaş mama yediği zamanda dışkısı çok kötü kokuyordu ve ishale yakındı. Diğer arkadaşın yazdığı gibi evde kendiniz hazırlayacaksanız maddi ve manevi imkan varsa ne güzel ama kuru mamaya alıştırmam gerek diyorsanız yaş mama miktarını azaltarak karıştırın . Yavaş yavaş sonra tamamen kuru mama kalsın. Kuru mamayı kabına az az taze koyun. Yemiyorsa kaldırın. Öğün olarak verin. Benim kedim bu şekilde 4.gününde bu şekilde yemeye alıştı.
Yok aslında kuru mama vermek zorunda değiliz tabi ki ama yaş mamayı büyük ve toplu şekilde almak zor, sürekli küçük paketler almak uzun sürede epey maliyetli olur kuru mamaya göre. Arada haftada 1-2 öğünde ödül niyetine vermeyi düşündüm ben o yüzden. Evde hazırlamak da iyi fikir aslında bunu düşünebilirim.
kesinlikle evde hazırlamak çok daha düşük maliyetlidir, 70 gramı 80 lira nd'nin. schesir'a bakamadım bile:D onun yerine bir kilo balık alıp günlük porsiyona bölmek çok daha kârlı. tabii uğraşmak istemeyen için konserve kurtarıcı ama evde yapılan daha iyi. ayrıca bu ödül maması olmamalı, su tüketmeyen canlıların günlük beslenmesi olmalı.
blue_hpood
Siz nasıl besleme yapıyorsunuz kedinize bilgi almak amaçlı soruyorum kuru mama vermiyomusunız yada veriyorsanız Nasıl besleniyor günlük olarak
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor