Çok Acil Cevap Kedim Mantar Oldu

Kubrakitty
Kubrakitty

709 Puan

Kedim mantar oldu batikon ile sileceğim sonra veterinerin verdiği mantar kremini süreceğim daha önce yapanınüz var mı. Sıralamayı nasıl yapacağım ?

7 CEVAP

Scottish fold cinsi kedim 3 aydır mantar. Tam düzeldi derken yeniden nüksediyor sürekli farklı yerlerine yayılıyor. 3 ayın sonunda en çok işimize yarayan yöntemi burada paylaşmak istedim. Öncelikle mantar aşısı vurdurmayın arkadaşlar. Bizde hep aşıdan sonra iyice kötü oldu. 4 doz aşı yapıldı hayvana, zaten iç organları için zararlı, bir de hastalığı ilerletti. Ecosin de yaptırdık. Veteriner yaptı hatta ve garanti vermişti ama o da işe yaramadı. Mantarın asıl savaş alanı bağışıklık. İmmunex şurup kullandık. Her gün 2 ml şırıngayla çekip içirdim. Aynı zamanda dıştan tedavi için medikallerde bulabileceğiniz FARMİSOL antiseptik solüsyon kullandık. Bu solüsyon cerrahların ameliyat öncesi ve sonrası deride oluşan tüm bakteri ve mantarlardan kurtulmak için kullandıkları bir tür dezenfektan. %99 etkili ve göz, ağız, burun için de güvenle kullanılabiliyor. Biz de kedimiz için bunu denedik ve gerçekten en çok faydasını gördüğümüz ürün bu oldu. İmmunexle beraber kullandığımızda mucizevi şekilde hızlı etki etti. Tüm tüyleri yeniden çıktı. Şu an sadece ağzında ve kulaklarında pembelikler kaldı. Ama tüy dökülmesi falan yok oralarda da. Kullanmaya devam ediyoruz. Bir de iyileşme görünce hemen tedaviyi bırakmayın. Tamamen düzelmiş olsa dahi en az 2-3 hafta daha devam edin. Çok lanet bişeymiş bu mantar. Kökünü kurutana kadar bırakmamak gerek. Ben çok çektim, aşılar, kremler, ecosin derken hayvancağızım da perişan oldu. Bu yüzden herkesle paylaşmak üstedim bu yöntemi. Umarım işinize yarar.

esmbrk33
esmbrk33

1715

benim kedim de mantar oldu 3 4 gün krem sürdüm ve kendi kendine geçti.

rendhart
rendhart

334

Mantarın tedavisi kadar, mantar sporlarının yok edilmesi, kedilerin yaşam alanlarının dezenfekte edilmesi de çok önemli. Instagram: kedici_geldi bu konuda uzman

Raraco
Raraco

850

Gecmis olsun.
@ecesahing , ecosini hekiminiz tutturamamış olabilir mi, hazirlaması oldukça zor çünkü. Hatta bu yüzden cesaret edemiyorum ben ecosin almaya. Zaten cok pahalı.
Kedinizdeki mantar türünü biliyor musunuz? Benimkiyle bir aydir ugrasiyoruz. Microsporum canis , halkali mantar olarak da bilinen ve dün itibariyle bana da bulaşmış olan lanet. Kedimi iyileştiremediğim gibi bir de bana bulaştı.
Yönteminiz ilgimi çekti. Immunex surup yazmıssiniz eczanelerde satılan şurup mu bu?

elifozzdemiir
elifozzdemiir

14426

benimki de yaklasik 3 haftadir tedavi goruyor biz asi yaptirdik cok ilerlemedigini soyledi asinin zararlari konusunda bi bilgim yoktu veterinerdir bilgisi vardir diye dusundum ve crystalin sprey verdi arka bacaklarinda vardi zaten bi bacagi baya gecti tuyler cikti baya ama sanki diger bacaginda daha cok yayildi ustunde tuylenme var ama bilemedigim icin ons crystalin sprey kullanmaya devam ediyorum yani uygulayacaginiz tedavi mantarin boyutuna gore dedigim gibi bizimki cok azdi yukarida cok olanlar da var

Selenkofte
Selenkofte

573

Merhaba maalesef bizde çok uzun süre mantarla uğraştık. Ecosin uygulandı 2-3kere yine fayda etmedi. Devamlı bağışıklığı için immun44 şurup kullandık. Son çare hekimimiz az dozda hap ve sprey tedavise başladı. Ek olarak kantaron yağı kullandık çok kısa sürede toparladı. Yavrunuzun bulunduğu ortamlatı oyuncaklarını yatağını mantarı bitene kadar sık sık dezenfekte etmelisiniz iyileşme bile orda kalan sporlar yüzünden tekrar başlıyor biz oyuncakları yatakları için sirkeli su kullandık. Umarım kısa sürede atlatırsınız çok geçmiş olsun.

Lilyycm
Lilyycm

4074

Bizimde 3 aylıkken Olmuştu krem kullandık geçmedi ecosin kullandık biraz zor dediğiniz gibi yapımı ama geçti 1 haftada ayrıca immuneks içirdim bende kesinlikle bağışıklık ve stresle ilgili bir şeymiş

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1011 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR