Karanlıktan Korkarlar Mı ?

herautte
herautte

2945 Puan

Merhabalaaar canlar :) Aklıma takılan birşey var, acaba kediler karanlıkta korkar mı yada yönlerini bulurlar mı? Benim kızım 2 aylık olduğu için işe giderken mutlaka 2 ışık açık bırakıyorum, gerçi evdeykende öyle lavabonun ışığını hiç kapatmıyorum tuvaleti orada diye salondada bi ışık açık kalıyor gece korkar diye sizce doğru mu yapıyorum :)Kalın Yazı

13 CEVAP

herautte
herautte

2945

Baktığınız zaman araştırma ile zaten bi çok sorunun cevabını hepimiz alabiliyoruz. Dediğim gibi bu yapısal bi durum, siz bi yeri açar okur tamam dersiniz, ben birilerinden öğrenmeyi tercih ederim, en azından hassas olduğum için. Saçma yada gereksiz buluyorsanız cevap vermezsiniz..

herautte
herautte

2945

Hayır anlayamadığım nokta soru sorarken herhangi bir çizgi mi var, sorulması gereken yada sorulmaması gereken olarak ikiye mi ayrılıyor :)
Belki sorumun cevabı çok basit, tabiki karanlıkta gördüklerini biliyorum.. Daha 9 gün oldu kedimi sahipleneli ve çalışıyorum, çalıştığım içinde aşırı vicdan yapıyorum, içimi rahatlatmak için herşeyi sorma gereksinimi duyuyorum. Ve kendimi bildim bileli insanlara karşı hep saygılı oldum. Sorulan sorunun içeriğine hiç bakmadım, hep yardımcı oldum. Olmadıysam da sustum..
Teşekkürler yine de.

Gul36
Gul36

113362

Aslında bilinenin aksine dışarıdaki kediler karanlıkta gezinmeyi pek fazla tercih etmez, avlanmak için genellikle daha iyi görebildikleri gün batımı ya da gün doğumunu tercih ederler. Ev kedilerinin diğerlerine göre karanlıkta daha iyi gördüğü belirlenmiştir ama aynı zamanda bizim aksimize, çok parlak ışıkta da iyi görürler. Bu nedenle bazı kediler biyolojik olarak karanlığı tercih ederken bazıları aydınlığı tercih edebilir. Biyolojik olabileceği gibi edinsel bir şey de olabilir, alışkanlıktan ileri gelerek kediniz karanlıkta tedirgin olabilir. Hatta bazı kedilerin karanlıktan rahatsız olup garip davranışlar sergilediği gözlemlenmiştir. Ben de bu araştırmayı, kedim ilk geldiğinde sizin gibi her şeyi didik didik incelerken yapmıştım. :)

Gul36
Gul36

113362

Kediler karanlıkta görür ama bazı kedilerin karanlık nedeniyle tedirgin olduğu tespit edilmiştir. Korkmak değil de karanlığı sevmemek gibi bir durum diyebiliriz. Bu yüzden karanlık çöktüğünde hâlâ evde olmuyorsanız çıkmadan önce bir gece lambası açık bırakabilirsiniz.

KediliBaba
KediliBaba

14655

kedim ısırıyor neden
mama tavsiyesi (hiç bitmiyor zaten)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kedilerin karanlıkta gördüğünü biliyorum fakat oğlumda benim ve ailemin fark ettiği bir durum var. Evde elektrik kesilirse hemen uyanıyor, bir odadan çıkarken o varken ışığı kapatırsak koşarak geliyor. Oğlum için özellikle ışık açma gibi bir şey yapmıyorum sadece yılların alışkanlığı olarak koridorun ışığını hep açık bırakırız. Bu yüzden karanlıktan pek hoşlanmadığını düşünüyorum oğlumun, korkma değil ama hoşlanmıyor bence:)

herautte
herautte

2945

Sizi çok iyi anlıyorum, ama sonuçta kimsenin bir sınırı yok, siteyi 1-2 aydır takip ediyorum ama yeni üye oldum, insanların istediğini sormakta özgür olduğunu düşünüyorum, her konuda özgür olmaları gerektiği gibi. Evet bıkkınlık yapabilir ama eleştirinin bir adabı olduğunu düşünüyorum, alaycı yada ciddiyetsiz cevap vermemek lazım, şahsen ben bakar geçerim :) Sizde kendinize göre haklısınız ne diyelim..

herautte
herautte

2945

Gul36 zaten hiç bi şekilde içim rahat etmiyor hep açık bırakıyorum, çok teşekkürler cevabınız için :)

KediliBaba
KediliBaba

14655

Kediler karanlıkta görür gerçekten soru sormadan önce ufak bir araştırma ile halledilebilecek şeyleri neden insanlar habire soruyor anlamıyorum çok soru sorana ödülmü var?

KediliBaba
KediliBaba

14655

Birilerinden öğrenmeye çalışmak güzel ama emin olun burda yapılan yorumların çoğuda saçma yani neyi kime soruyorsunuz sorduğunuz soruya cevap veren ''çok bilmişler'' çoğu kez sisğin kadar bilgili olmuyor buda buranın sinir bozucu yönü sanırım.O yüzden internette veterinerlerin makaleleri oluor yada bilimsel makaleler bunları okumak daha mantıklı.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Bazı insanlar çabuk sinirlenir birde burayı düzenli takip ediyorsanız inanın aşırı saçma sorular soruluyor ve insanlar dolma noktasından sonra ilk gelen soruda patlıyor bazen takip ederseniz hak verirsiniz.

herautte
herautte

2945

Çok teşekkürler bilgileriniz için :) Gul36

herautte
herautte

2945

Bende aynı kanıdayım sizinle teşekkür ederiz.. :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 22665 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR