Yardim ! Birlikte Büyüyen Kediler Kavga Etmeye Başladı , Ne Yapabiliriz?

Lynda
Lynda

1345 Puan

2 kedimiz var yaklaşık 2.5 yasinda. Kardeşler birlikte büyüdüler . Bugüne kadar hiç kavga etmediler . Kısırlaştırma sonrası dahi sadece birbirlerinden uzak durdular , kaçtılar ama hiç saldırma moduna girmediler. İlk kez 2 gün önce kavga ettiler . Sebebi ise ; telefonda oyun oynarken araya giren reklam müziği .reklam da miyavlayan bir kedi vardı ki ben bile irkildim. Sesi duyan dişi kedi hırlamaya başladı bütün tüyleri kuyruğu kabardı . Birbirlerine dikkat kesildiler ve dişi kedi saldırmaya başladı . Erkek ilk olarak kaçtı fakat dişi kedi köşeye sıkıştırınca o da karşılık verdi . Zor ayırdık . Ayrı yerlere koyduk. 2 3 saatte sakinlestiler. Tekrar sarmaş dolaş . Birbirlerini yaladilar beraber uyudular. Her şey normale döndü.

Dün tekrar dişi kedi saldırmaya başladı .ki bu sefer erkek kediyi fena hırpaladi burnunu kanattı, bacağını çizdi . Ayrı yerlere koyduk 12 saattir ayrılar . Bu sefer geçmedi maalesef . Hala birbirlerini gördükçe hırlamaya başlıyorlar . Erkek kedi de karşılık veriyor doğal olarak.erkek kedi daha sakin ve uysal , çabuk yumuşuyor. Ama dişi kedimiz çok kinci çok zor sakinlesiyor. Ayrı oda da dişi kedi durmak istemiyor bütün apartmanı ayağa kaldırdı . Odalarına geçmek istiyor .
Sebebini bulmaya çalışıyoruz ama buna sebep olabilecek bi çok şey var hangisidir kestiremiyorum.
1.farklı bir şehire taşındık ve taşınalı bir hafta oldu.(ilk kez yer değişikliği yaşamiyorlar öncesinde böyle bir durum olmadı )
2. Erkek kediyi tras ettim ama evde yaptığım için ilaç vs kullanmadım narkoz kokusu gibi bir koku değişimi olmadı. Kısa tüy etkiler mi bilmiyorum (ilk kez tras edildi.o da sadece sırt bölgesi geri kalan tüyleri yerinde )
3. Dişi kedi kısırlaştırıldı. Yaklaşık 1.5 ay oldu.
Hormonal bir durum mudur , fiziki bir şey mi sebep oluyor . Erkek kediye ciddi zarar verecek düzeyde .evin içinde nefes aldırmıyor . Biraksak öldürecek gibi saldırıyor . Ne yapılabilir ?

1 CEVAP

KediliBaba
KediliBaba

14655

bence geçici bir durum korkmuşlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 360 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR