1 Aylık Kedim İçin En İyi Mama ?

Kubrakitty
Kubrakitty

709 Puan

Kedimi bulduğumda 2 haftalıktı ve felimax marka kedi süt tozuyla besledim. Bu hafta kuru mamaya geçtik ilk önce refleks plus kitten marka denedik biraz araştırınca berbat bir mama olduğunu anladım tavuklu olduğu için de kedimin mantarını tetikledi. 3 gün önce veterinerimiz royal canin kitten önerdi kedim şimdi o mamayı severek yiyor. Buradan araştırdığım kadarıyla proplan diyen var n&d diyen var. Kafam çok karıştı. Kedimin kilo almasını da istiyorum ek besin veremiyorum küçük olduğu için. Ve kedimin maması mama kabında duruyor gidip gelip yiyor. Mama kabının ortada durması kontrolsüz bir şekilde beslenesine sebep olur mu? Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

6 CEVAP

zuhall
zuhall

10265

Bence yavru kedinin mamasi herzaman onunde durabilir. Suan gelisimi icin yemesi gerekiyor. Kuru mama olarak instinct,orijen,acana,petcurean go! onerebilirim.Onun haricinde yas mama vermemizi tavsiye ederim kilo almasini istiyorsaniz. schesir,instinct,naturea,gimcat shiny cat gibi..

felishuman
felishuman

10828

Henüz yavru olduğu için mama kabının sürekli dolu olması gelişimi açısından iyi bir şey. Kedi süt tozuna 2-3 aylık olana kadar devam edin bence şuan çok çok küçük anne sütünün yerini tutmaz ama iyi bir destek olur. Mama olarak da Petcurean Go, Acana Pacifica, Orijen Six Fish ya da N&D’nin tavuk içermeyen mamalarından birini seçebilirsiniz Proplandan uzak durun

felishuman
felishuman

10828

Bu arada Acana ve Orijen’in kedinize ağır gelme ihtimali var söylediğim diğer mamalar önceliğiniz olsun

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

acana orijen vb mamalar içerler olarak gerçekten kaliteli mamalrdır fakat sizin kendiniz daha yavru ve bu markaların yavru maması bulunmaz her yaşa hitap ettiği söylenir fakat taneleri iridir yavru için. Üstelik yavru kedilerin normal kedilere göre alması gereken çok daha şey var gelişimi için bir mamadan. O yüzden size tavsiyem her yaşa olan mamalardan ziyade yavru kediler için hazırlanan mamalardan kullanmanız. Kediniz büyüdüğünde artık yavru mamadan ayrılması gerektiğinde acana orijen vb mamalara bakabilirsiniz geçiş için. Ama kedinize ağır gelebileceğini de göz önünde bulundurmalısınız bunun yolu da kedimizi iyi tanımak sağlığını vs ve tabi hareketli mi mamadan aldığı şeyleri hareket ederek üzerinden atabilecek mi sindirimini kolaylaştıracak mı bu hareketli olması gibi Şeylerde önemli. Ben uzun dönem acana kullandım ve ne yazıkki kızımda kalıcı bir sindirim hasarı bıraktı şimdilerde sensitive ve Diet mamalar kullanıyoruz.

Muzeyyennb
Muzeyyennb

113851

Acana ve orijen cok iyi markalar ama daha küçük olduğu için önermem. Onun yerine nd,brit care alın içeriği dolayısıyla harika bir mama.. Kuzulu alirsaniz cok iyi oluur

tippaa
tippaa

861

Ben n&d kitten tahılsiz kullanıyorum 2 aylıkken sahiplenmistim 2 aydır ayni mama ile devam ediyoruz. yas mama yediği zaman ishal olduğu icin ben de sadece kuru mama veriyorum bayilarak yiyor ve maşallah kendisi yaklaşık 4 aylik ve 2.2 kg suan.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 542 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80341 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR