Kedimin Gözleri Sürekli Akıyor Çapaklanıyor

htcmmss
htcmmss

4392 Puan

Merhabalar, kedimin yavruluğundan beri her 1-1,5 ayda bir mutlaka tekrarlayan göz akıntıları, çapaklanmaları var. Önceden küçüktü en ulaşılamaz tozlu yerlere giriyordu ondan böyle oluyor diyordum ama şimdi 10 aylık 5kg kocaman bir kedi oldu hala böyle akmalar oluyor. Kahverengi olarak akıp sonra kuruyup siyahlaşıyor. Bazen krem renginde akıyor. Günlerce devam ediyor. Çay ile siliyorum böyle olduğunda sabah akşam. Bazen geçiyor bazen geçmiyor. 3 kere farklı zamanlarda Genta, Neo-Kort ve ismini hatırlamadığım veterinerin verdiği damladan kullandık. Damlarlardan sonra düzeliyor. Biraz zaman sonra tekrar başlıyor. Aradan 1-1,5 ay geçtiği için damlaları tekrar kullanamıyorum süresi bitiyor. Sürekli böyle damla alıp kullanmakta istemiyorum. Önerileriniz nedir acaba?Neden böyle hassas gözleri?


Fotoğraflar net değilse diye;
https://drive.google.com/drive/folders/1MV3hNukYuX8l1WO9MiMYqTGbNr4wmxuc


9 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

134054

ben pelet öneririm.

Mervemre
Mervemre

11140

Tozsuz kum kullanın iri taneli tozsuz toi moi var. Oğlumun kumunu değiştirdim proline kullanırken sürekli akan gözleri kum değiştiriğimizden beri 1 kez akmadı

htcmmss
htcmmss

4392

Evet kumdan olabilir mi sorusunu bende düşündüm. 1 paket toi moiden denerim. Normalde vancat kullanıyorum tozsuz denilsese gayet tozlu bir kum. Peleti bende denemek istiyorum ama elekli tuvalet almam gerekiyor sanırım. Öneri de bulunabilir misiniz? Hangi peleti kullanmalıyım? Topaklaşan ve topaklaşmayanları varmış. Aşırı pahalı da alamam maalesef. Kaç litresi ne kadar gidiyor 1 kediye?

blue_hpood
blue_hpood

134054

ben topaklanan kullanıyorum, bir kedi var ve diğeri bana pek temiz gelmiyor. nb denedim, happycat denedim, bigcat denedim fakat tam aradığımı bulamadım. oliviacat var, o klozete atılmıyor ve bentonite benziyor, onu bir deneyebilirsiniz. bigcat de yine aralarında bir tık daha iyi ama partiküllerinden çok çok koymam gerekiyordu. şimdi ben dilekita sipariş verdim onu deneyeceğim, ona da bakabilirsiniz.

sunnyv
sunnyv

3562

Ben de kum olarak olivacat öneririm. Göz, burun akmaları olan bir kediniz varsa tozsuz kum en gereklisi.

htcmmss
htcmmss

4392

Olivacat i çok duydum ama bütçemi aşıyor maalesef. 1 paket kaç hafta gidiyor?

sunnyv
sunnyv

3562

Bir paketi 7 litre, kabınız çok büyük değil ise iki haftada bir paket kullanabilirsiniz ben öyle yapıyorum. Fiyatı uygun gelmiyorsa mısır koçanından üretilen farklı kumları öneririm.

htcmmss
htcmmss

4392

Olivacat in aktif karbonlusunu mu kullanıyorsunuz sadesini mi? Hangisini önerirsiniz?

Lunathecatt
Lunathecatt

9943

feles deneyin hiç tozu yok hafif bir kum ama 2. haftada dağılma problemi olabiliyor bazen olivacati biz denedik çok memnundum ama kedim 2. haftada üstünü örtmemeye başladı sanıyorum o çekirdeklerin idrarla birleşince ki kokusunu sevmedi tekrar felese geçtim sorun düzeldi her kedi böyle yapacak değil elbette ama bizim deneyimimiz böyleydi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap