Nd Tahılsızdan Matisseye Geçişte Sorun Olurmu?

KediliBaba
KediliBaba

14655 Puan

Nd tahılsızdan matisseye geçiş yapıyorum 10 kg sipariş ettim kedim hamile onu düşünerek bu sefer daha ekonomik bir mamaya geçmeyi tercih ettim biliyorsunuz ikiside farminenin ürünü matisse nd nin bir alt kalitesi diyelim;ikisi arasında geçiş yaparken karıştırmaya gerek varmı yoksa direk geçebilirmiyim?

4 CEVAP

Gul36
Gul36

113362

Tabii ki gerek var. Aynı markanın farklı et çeşitli ürünlerine geçiş yaparken bile en az bir hafta kademeli geçiş yapılması gerekiyor. Bunu firmaların kendisi de belirtiyor. Bir hafta az bile bence, en en az 10 günde geçiş yapılmalı. Çünkü biz bir kere geçiş aşamasını neredeyse iki haftaya yakın tutmamıza rağmen ishal oldu. Hiç riske girmeye gerek yok diye düşünüyorum.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Direk geçmeyin, karıştırarak verin ama keşke hamilelik sonrasında bu mama değişimini yapsaydınız.Kedinizin şu an mümkün olduğunca besleyici bir mama ile beslenmesi, her gün iyi bir yaş mama takviyesi alması, ayrıca vitamin maltlarıyla desteklenmesi gerekli.Sorunsuz bir hamilelik ve doğum geçirebilmesi için bunlar önemli noktalar.Matisse kötü bir mama değil ama n&d çok daha besleyici.Ayrıca umarım matisse'in kitten mamasını sipariş etmişsinizdir. Hamilelik ve lohusalık döneminde kediler yavru kedi mamasıyla beslenmeli.Umarım sağlıklı bir hamilelik ve doğum olur.Mama değişimini kademeli olarak karıştırarak yapmayı ihmal etmeyin.

KediliBaba
KediliBaba

14655

kedili madam şuan hali hazırda kullandığım mamadan elimde var zaten bitmiş değil olmazsa o bitene kadar onu kullanıp bitmeye yakın karışltırırım.evet kitten sipariş ettim indirimle 10 kg mama 197 tl ye geldi uygun bulunca kaçırmak istemedim son kullanım tarihinede bir sene var.Yaş kedi maması düzenli veriyordum malesef alerji yaptı zaten günde 50 gram nazla yiyiyordu kedim şuan tavuk veriyorum vede balık.Vitamin haplarını toz yaptım mamaya ekliyorum çünkü başka türlü istemiyor.Tavsiyeleriniz için teşekkürler kitten mamalar tavuk eti içerikli ağırlıklı olarak malum ben zaten tavuk eti ile yandan destek oluyorum yani matisseye geçiş ytaptığımdada destek olucam yoksa %20 pirinç bulunması benimde canımı sıkmadı değil .

KediliBaba
KediliBaba

14655

Kedimin doğumuna 20 gün var ama şimdiden alan arayışına girdi çekmeceye girmek için bugün resmen çekmece önünde bekledi kazdı durdu yavrum o yüzden kocaman bir kuru aldım çıkışta eve götürüp köşkünü hazırlıcam nasipse(Doğumevi olucak)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 559 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR