Pireleri Bize Geçer Mi

kimnana
kimnana

1115 Puan

1,5 en fazla 2 aylık bir yavru kedim var. bir kaç saat önce veterinerden geldik. iç parazit için şurup içirdi. dış parazit içinse vücudunun her yerine sprey sıktı. kafası hariç. yarım saat kutusunda dursun dedi, yarım saatten fazla oldu, çıkartmalı mıyız? eve salar pireleri diye çok korkuyorum

13 CEVAP

Evdeki eşyalara geçebilir üremesini yapabilir ama insanlardan geçinemezler ve evde eşyalara geçse bile onun besin ihtiyacını karşılamayan hayvanlarımız olmadığı sürece yavaş yavaş ölürler fakat bu durum biraz başınızı ağrıtabilir.

kimnana
kimnana

1115

peki ne kadar süre kalacak hayvan orada o şekilde? ne yapabiliriz şu an yani? 15 gün kadar korur bu ilaç, 15 gün sonra tekrar gelin dedi.

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17492

Hayvanlara veterinerin söyledikleri hariç ekstra sıkıntı vermenize gerek yok çünkü onların pireleri etrafa ve bize gelmez onların tüylü vücut sıcaklıklarına ilgi duyarlar.. bende yeni bi yavru sahiplendim kedimin kilosu yetmediği için dış parazit yapmadı veteriner şu anda aşısız bir hafta içinde gidicez bizde

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17492

İlaçlar öldürücü oluyor

kimnana
kimnana

1115

üzerine ilaç sıkıldığı zaman, oradan kaçmak isteyeceklerdir, kaçacakları yerde ev...endişem bu yüzden

Kjw
Kjw

2320

Bişey olmaz,kutuda olsa ne olmasa ne,o pireler üstünden kaçacaksa o kutudandan çıkar zaten

cakil19921
cakil19921

115144

Hyr gecmez

Keremdogar
Keremdogar

989

Kedinin vücut yapısı yağsız olduğu için pireler yağlı vücüt olan insanlara gelmezler ve besininin sağlayamadıkları için ölürler

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Sirkeli su ile yerleri silin

esmbrk33
esmbrk33

1715

pire insana geçmez eşyalara da çünkü beslenemez

SEYMADUMAN
SEYMADUMAN

2996

pire hiçbir şekilde insana geçmez. eşyalarada çok zor ihtimal geçer pire hayvan sıcağını sever ve onun üstünde kalır ve çoğalır. temizlemesi çok zor biz veterinerden suya karıştırılan bir ilaç aldık ve bunu sprey şeklinde haftada bir kez olacak şekilde sıktık. 3 haftada ancak geçti. pire için kedinizin rahat etmesi açısından tekrar götürmenizi tavsiye ederim bir hafta sonra. onun dışında içiniz rahat olabilir..

KediliBaba
KediliBaba

14655

pire insana geçerde saçta tutunmaz saçta tutunan bittir insanda konaklar biraz kan emer kızartır(köyde başına gelen yokmu hiç :))
ama ilk banyo ve kıyafet değişinde gider çamaşır makinesine giden çamaşırlarda canlı kalamaz zaten kedinizden ayrılan ölü pireler sorun değilde baygın olanlar için kediniz rtek odada dursa sonrasında elektrikli süpürge ile süpürseniz iyi olur hem risk olmaz hem içiniz rahat eder.Aslında o uygulamayı yaptıktan bir süre sonra zaten taşıma çantasına bir kısmı dökülür.

kimnana
kimnana

1115

Çoğu kişinin söylediği üzere tedaviye devam ettik. Pireler eve sıçradı. Bir daha emin olmadığınız ya da kesinliği %100 lük bir payı olmayan konular hakkında yorum yapıp insanları yanlış yönlendirmeyin. Lütfen.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 887 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR