Kız Ve Erkek Kardeş Kediler Çiftleşir Mi

Nurcan19
Nurcan19

216 Puan

Sahiplendigim kardeş kediler biri kız biri erkek

17 CEVAP

herautte
herautte

2945

Hayvanlarda insanlardaki gibi cinsiyet kavramı yoktur ve de kızağan dönemi geldiğinde kardeş, anne ya da baba ayırt edemezler.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Neden 5 yavru siyah ta bu bir tanesi beyaz diye bir soru gelirse cevap beyaz yavru sütçünün kedisinden :)

KediliBaba
KediliBaba

14655

Argo bir terim geldi aklıma ama bende kalsın :D
evet tereddütsüz çişfleşirler zaten bir batın doğan yavru kedilerin babalarıda farklı olabiliyor belki duymuşsunuzdur anne kedi farklı baba kedilerden üreme hücresi yüklenince aynı batında aslında anne bir baba farklı kardeşlerde doğuyor.

mgyf
mgyf

458

Kedilerde akraba ilişkisi ve kavramı yokur o yüzden kardeşler çifleştirilebilinir

kedisever-34
kedisever-34

6726

Çifleşebilirler onlarda akraba kavramı yoktur fakat yavruların ölü doğması ya da sağlıksız olması muhtemeldir.. Çiftleştirmemek gerekiyor genetik hastalıklar nedeniyle...Ayrıca şöyle bir yazı buldum;
HAYVANLARDA ENSEST (AİLE İÇİ) ÇİFTLEŞME


Doğada hayvanlarda ensest yani aile içi ilişki asla görülmez, doğada koloni halinde yada tek yaşayan hayvanlarda bile ebeveynler yada yavruları ile çiftleşme olmaz, sürü halinde yaşayan sürülerde alfa ve betalık olur yani alfa erkek tüm dişiler ile çiftleşir ve sürünün lideridir, bazı sürülerde alfa dişilerde olur sadece alfa erkek ile çiftleşir sürüdeki beta erkekler ile asla çiftleşmezler, alfa erkekler sürüdeki tüm dişiler ile çiftleşme hakkına sahiptir ama asla kendi alt veya üst soyu dişiler ile çiftleşmezler yani anne, anneanne,teyze,kardeş ve kendi yavruları olan dişiler ile çiftleşmezler, bazı sürülerde alfa erkek değişene kadar bu dişiler ile çiftleşilmez bazı sürüler de ise yakın akraba olan bu dişiler ile beta erkekler çiftleşir yani sürüde bulunan diğer akraba olmayan erkekler çiftleşir. Sürülerin bazılarında ise kendi soylarından olan erkekler alfa erkekler tarafından sürüden kovulur, alfa erkeğin soyunu devam etmeleri için başka sürüler kurmaları veya başka sürülere katılmaları sağlanır. Alfanın altsoy, üst soy ve kardeşi olan dişiler genelde alfanın çiftleştiği dişilerden olan yavrulara bakıcılık yada yardımcı annelik yaparlar... ör:kurt, sırtlan, aslan, geyik, fil...


Tek eşli yaşayanlarda ise zaten ömürleri boyunca tek eşle yaşarlar asla ikinci bir eş ile çiftleşmezler, yavrular başka yerlere yerleşirler ama asla akrabalık bağları kopmaz yani sonradan karşılaştıklarında birbirlerini mutlaka tanırlar...ör:leylek, çakal, penguen...


Sürü halinde yaşayan gruplarda en fazla alfa olarak kalan erkek zaten 5 yıl bir sürüyü idare ederler sonra genç erkekler tarafından dövüşlerde kaybedip ya sürüden kovulurlar yada alfalıktan betalığa geçerler, bazı türlerde yeni gelen alfa erkek eski alfanın tüm yavrularını öldürür, bunun sebebi kendi soyunu devam ettirmek içindir, ör : Aslan


Doğal ortamda yaşamayan evcil hayvanlarda ise durum çok daha farklıdır, alt soy, üst soy veya kardeşler ile çiftleşme olur. bunun nedeni kesinlikle hayvanların duyguları olmadığı yönünde yorumlanmamalıdır, sebebi hayvanlarda olan iç güdüsel soyunu devam ettirme dürtüsüdür, sokakta yaşayan sokak köpeklerinde koloni olduğundan bu durum görülmez ama evlerde beslenen ve sürü olmayan köpeklerde ensest ilişki görülmektedir bunun tek nedeni ise yukarıda belirttiğim üreme dürtüsüdür, insanların zoru ile bir arada kaln bu hayvanlar çiftleşebilecek başka erkek veya dişi bulamadıkları için soylarının devamı gerektiğinden,mecburen bunu yaparlar. anlayacağınız hayvanlarda aile içi çiftleşmeyi sağlayan hayvanlar değil insanlardır, insanlar yüzünden bu olay gerçekleşmektedir.Hayvanları insanlardan ayıran tek özellikte zaten budur, dürtüler vardır. Bahçede yada evde beslenen sürü köpeklerde ise farklı soylardan gelen bireyler varsa yani bir sürü durumu varsa kesinlikle ensest ilişki görülmez...

Scot
Scot

11075

Cinsiyet kavrami yoktur yazmis.:)))

KediliBaba
KediliBaba

14655

Tamam güzel yazıda kediler yalnız yaşar sürü halinde yaşamazki..?

KediliBaba
KediliBaba

14655

Erkek kedi çifleşebildiği kadar çok dişiyle çifleşir başka bir erkek kediye denk gelirse güçlü olan bastırır diğeri kaçar.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Bir akrabamın kardeş kedileri birbirle çifleşti yavrular özürlü olmadı bu yüzde yüz bir kural değil birde deiğim gibi kedilerin gen havuzu geniş bir dişi kedi 2 değil daha fazla kediyle çifleşiyor yani yavrularının hepsinin babasıda farklı olabilir bu net bilgi varsayım değil.

brdost
brdost

4

Size National Georaphic'in bilimsel açıklamalarının linkini bırakıyorum. Linke tıklayıp hepsini okuyabilirsiniz :) makaleden bir alıntı :
"Kediler Akrabalarını tanıyor mu?
Bazı hayvanlar ise akraba ilişkisinden ve bundan doğacak yavrulardan kaçınmak için ailelerini tanımak zorunda oluyor.


Araştırmalar, dişi sokak kedilerinin erkek akrabalarını onlarla çiftleşmelerini engelleyecek kadar tanımalarının nedeninin de tam bu olduğunu gösteriyor. "


http://m.nationalgeographic.com.tr/makale/kesfet/kediler-akrabalarini-taniyabiliyor-mu/2533

Superisi814
Superisi814

125092

Sorunuzun cevabı kesinlikle evet..

Cennet29
Cennet29

123713

Kardeş kediler çiftleşirse yavrular sorunlu doğar mı

Cennet29
Cennet29

123713

Güncel

Sorunlu yavrular doğar. İki tane bebek gördüm bağırsakları dışarda doğdu diğerlerinin biri kör ve sağır, birisi de sadece kör.

aslihan_e
aslihan_e

127942

%100 diyemem tabi ki ama benim gördüklerim ya bebekken öldüler ya kuyrukları kırık oldu. Hastalığa karşı daha nazik oldular. Kardeş kedileri çiftleştirmeyin. Bu her hayvan için geçerli. Kuş da olsa tavşan da olsa engelli yavrular doğma riski büyük. Hatta kedinizi çiftleştirmeyin dünyada herkese yetecek kadar kedi var. Dışarda açlıktan hastalıktan ölüyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 99920 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR