Hamile Kedimin Yuvalanma İsteği

KediliBaba
KediliBaba

14655 Puan

Arkadaşlar kedimin doğum yapmasına 20 gün kadar var ama daha önce hiç görmediğim bir davranışı sergiliyor komidinin çekmecesini eşeleyip bir şekilde açıyor ve o kocaman karnıyla sıkış tıkış en arka kısmına gidip yatıyor.Yavrular gelmeden önce bir alan tespiti yapmak istiyor ama orya yavrulaması mümkün değil girip çıkmasıda tehlikeli,çekmecenin kmominle arasındaki boşluğa yattığı içinde kimse onun çekmecede olduğunu göremez hızla çekmeceyi kapasa evdekiler herşey olabilir bu nedenle gidip iki büyük koli aldım dayadım döşedim işten taşıdım servisle iki farklı yere koydum buna rağmen komidin çekmecesine takmiş durumdayız gece eşeleme sesine uyanıyorum masum masum bana bakıyor :) Ne yapıcam bilmiyorum çekmece kızaklı en alt çekmece olduğu için çıkmıyor montajlı kutuyu çekmecenin öünbe koydum yok illa çekmece şaşırdım kaldım ne yapmamı tavsiye edersiniz?

8 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Çekmeceyi bantla kapalı tutsanız olmaz mı? Anladığım kadarıyla kediniz herkesten uzak ve karanlık bir yer arıyor. Kolileri tercih etmeme sebebi de aydınlık veya herkesin erişimine açık olmasından kaynaklanıyor olabilir. Kolinin üstü açıksa kapalı olsun mesela. Giriş için dar bir kapı yapabilirsiniz (yani dar bir bölgeyi kesebilirsiniz). O koliyi de dibe köşeye koymaya çalışın. Gerçi doğum günü geldiğinde çok daha farklı gelişebilir her şey ama bahsettiğiniz gibi bir tehlike varsa ne yapın edin o çekmeceyi kapalı tutun.

aleyn
aleyn

113859

ev yapımı yoğurt verin hergün bolca kalsiyum ihtiyacı olacak. haftada bir verdiğiniz mamaya birkaç damla soğuk sıkım zeytinyağı damlatın bir de. benim vetin tavsiyeleri bunlar.

Heiter
Heiter

115202

Siz tehlikeli yerleri önceden belirlemişsiniz zaten. Gerisini akışına bırakmak lazım. Bizim kız doğum için bizi beklemişti. Sonra miyavlayarak yanımıza gelmişti. Aldık kapalı balkona koli koyduk, birkaç eski havlu atlet vs yerleştirdik. Kızı oraya taşıdık ve doğuma başladı. Sizin kedinin tavrını da anlarsınız zaten. Eğer yalnız kalmak isterse rahat bırakırsınız, sizi ararsa manevi olarak destek olursunuz. Bizimkinin doğumu 2 saat sürdü. Çömelerek oturmaktan bacaklarıma ağrılar girmişti :D

KediliBaba
KediliBaba

14655

Doğumu eğer bir kaç gün öncesinde olmazsa 63 hesapladım 19 unda oluyor tam tatile geliyor çok şükür evde olmasam evden haber gelirde bizimkiler gerekirse ebelik yapamaz ben yapabilirim :)
Evde ikinci bir kedim daha var çok meraklı onu son geceler salona almıcam kapı kapalı olucak geceleri tabi kediler açısından normal bir süreç ama bize bheycan basıyor 3.250 gramdı kilosu son haftası tartıcam bakalım ne kadar kilo almış.Ben az yavru olsun rahat baksın istşyorum ama karnı baya şişti şuan bile baya büyük.Riskli bir durum olmasın diye tedbirli davranmaya çalışıyorum yanımda yatıyor diye ezşilecek korkusuyla kanepenin çoğu onun zaten :) gittim bimden balık aldım haşladım blendırdan geçirdim içine vitamin ekledim küçük kağıt bardaklara doldurup buzluğa attım günlük çıkarıyorum yiyor.elimden geleni yapiyimde olası bir durumda keşke demiyişm derdim o teşekkürler ben çıt sese uyanırım umarım gece olmaz doğum yoksa sabah ederiz:)

KediliBaba
KediliBaba

14655

evet aklın yolu bir bantlıyim ben, komidin gerçi salonda bizde ailecek salondayız bende sıcak olduğu için salonu tercih ediyorum gece yanımda yatıyor hatta kanepenin yarısını ona ayırıyorum.Kutunun kapısını önce dar açtım pencere dahi açmadım hiç girmedi sonra kapıyı genışletim pencereler yaptım gündüz bazen giriyormuş ama gece girmiyor üstü zaten kapalı kutunun.Bu gidişle ben uyurken yanında doğuracak heralde :)

KediliBaba
KediliBaba

14655

gündüz salon en kalabalık yer gece ben serin diye ordayım ama salonu seviyor :)

KediliBaba
KediliBaba

14655

iş çıkışı kasapa uğrayıp biraz mama hazırlıcam kuru mamalara güvenim yok böbreklere yaramıyor ben evde etli mama yapıyorum kendi suyuyla veriyorum en güvenilir olanı.

KediliBaba
KediliBaba

14655

yoğurt yemiyor.balık yağı kullanıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 530 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR