Kediyi Tatilde Veterinere Bırakmak

Arkadaşlar öncelikle iyi günler. Yaklaşık 1 yıldır kedi sahibiyim. Yolculuklarımda hep yanımda götürdüm(15 tatil, yaz tatili, bayram tatilleri vs). Bu yolculuklar uçak/tren/otobüs ile yaklaşık 10 saate varan yolculuklardı. Zaten yolculuk öncesi ve yolculuk esnasında stres yaşıyordu. Bir de ailemin evine her ne kadar tatillerde gitmiş olsa da her gidişimizde unutuyordu ve yeniden alışma sürecine giriyordu. Bu bayram tatilinde 10 günlüğüne veterinere bırakacağım(eve gelip bakabilecek kimse yok). Veterinerdeki ortam kedi fıtratına çok uygun olmasa da evde yalnız kalmasından iyidir diye düşünüyorum. Benim sorum ise şu, veterinere bırakma deneyimi yaşayanlat varsa beni veterinerden geri aldıktan sonra ki süreç ile ilgili bilgilendirebilir mi?

7 CEVAP

KediliBaba
KediliBaba

14655

Vetinerin ortamından ziyade oraya girip çıkan hayvanın çokluğu ve bulaşıcı hastalıkların oluşturduğu risk kedinizi götürüp getirme esnasında yaşıyacağı stres yanında çok daha büyük bir sorun.

zuhall
zuhall

10265

Ablam birkere birakti ishal oldu ve cok zorlandi o donemde. Benim kedim asi icin gittiginde bikere asagi atladi yani etrafla temas etti 2 gun sonra ishal oldu.Buyuk konusmayayim ama oyle bir ortama asla kedimi birakmam.


Orda kafesin icinde tanimadigi insanlar, baska hayvanlarin sesleri sizin yaninizda goturmenizden cok daha fazla strese sokar bence. Hem daha once deneyimlemissiniz de bu da avantaj sizin icin.

aleyn
aleyn

113859

illa bir yere bırakacaksanız armut.comda evlerinde kedi bakan kediseverler var, yorumlara bakarak bi tane seçebilirsiniz. 10 gün veterinerlik ortamında kalması için çok uzun süre..

Maalesef dbakı için armut.com da kedi bakan birisi yok:(
Kedimi yanımda götürsem eminim daha çok stres yaşayacak. 3 saatlik uçak+4.5 saatlik tren yolculuğundan sonra 4 saatlik otobüs(bagajda gidecek) yolculuğu çekecek. Ve bu sefer hiç bilmediği bi ortamda 5 gün kalacak. Bu yüzden veterinere bırakmak istedim. Veterinerde ki ortamı da orda kalan kedileri de görmüştüm, içime sindi açıkcası

Balimbesiktas
Balimbesiktas

1132

kedilerin yaşadığı ortaml*arı değiştirmek hiç doğru değil bana göre, eve yeterince mama ve çokça su kabı koyarak çözemezmisiniz.. kendi ortamında olsun, veterinerde tanımadığı ortamda bırakmak istemezdim. sonuçta ikisi de onun için zor. evde yalnız olmak, tehlike arz edecek eşyaların kaldırılması güvenli ortam sağlanması ve bir kaç oyuncak bırakmak bana daha mantıklı geliyor. yinede herkesin kendi tercihi tabi ki.

merhaba tatilde pet otel hizmeti veren veteriner istanbul da arıyorsanız bıraktığım linkte bulabilirsiniz bence.

Ya bana kalsa bende evde bırakma taraftarıyım fakat 10 gün çok uzun bir süre değil mi? Tuvaletini temizleyecek kimse olmayacak 10 günlük yemek su vs konulsa bile allah korusun bi aksilik olur aç susuz kalır. Ki dbakır çok sıcak bi yer 10 gün boyunca kapı pencere kapalı bi şekilde evde durması veterinere bırakmaya göre daha bi eziyet olur sanki

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4965 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR